IV. Szentesi Bor és Pálinka Ünnep – Ízek és madarak…

Idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a nagy népszerûségnek örvendõ Szentesi Bor és Pálinka Ünnep, amely a szokott idõpontban, szeptember 17-19 közötti idõpontban, három napon keresztül tart majd.

A rendezvény idén is számtalan érdekességgel várja az érdeklõdõket. Nyitónapján, péntek délután 18 órától veszi kezdetét a rendezvény egy látványos felvonulással a fõutcán, ezt követõen a Szent Vince Borrend borlovagjai tartanak borlovagrendi avató ünnepséget. A bor és pálinka ünnep eseményei a szokott helyen, a Kossuth tér szökõkút felüli részében zajlanak. Már az elsõ napon is színes lesz a program, amelyet egy rockabilly koncert, és a Horváth Zoltán &  Ágoston Anita duó zár majd.
Szombaton egész nap a Térfesztiválé lesz a fõszerep, programjai alatt mindenki tovább kóstolhatja a gasztronómiai csodákat, finom borokat és pálinkákat. A szombat estét a Fuvi Band koncertje zárja.
Vasárnap már délelõtt 10 órától érdekes programok várják a kiérkezõket. Bár a borok és pálinkák a felnõttek számára jelentenek örömet, a délelõtti programok minden korosztálynak, fõleg a gyermekeknek szólnak. A 10 órától kezdõdõ táncos mûsort 11 órától egy rendkívüli érdekesség, az idomított ragadozó madár bemutató váltja fel. Ezen a bemutatón testközelbõl lehet megtapasztalni, hogyan vadászik egy vándorsólyom, és hogyan repülnek a baglyok, vagy keselyûk.
A rendezvény mind három napján kipróbálhatják a gyerekek és a felnõttek is a fantasztikus mozi szimulátort, amely felejthetetlen élményeket ígér mindenkinek.
Természetesen újra összemérik erejüket egy vidám vetélkedõ keretein belõl a bor és pálinka szeretõ amatõrök is.
A borok és a pálinkák terén is nagy lesz a kínálat, hiszen Csongrádtól Balatonon át Sopronig több borvidék pincészete látogat el idén is. A pálinkás cégek legkitûnõbbjei képviseltetik magukat, mint a Zsindelyes, az Árpád Pálinka, Szicsek, Gyulai Pálinka Manufaktúra és a Panyolai.
A vendéglátás terén is lesznek meglepetések, hiszen igazi ínyencségnek számítanak majd a kemencében sült húsok, kolbászok, vagy a faszénen sült kenyérlángos.
Fontos érdekesség, hogy a rendezvény ideje alatt lehet megvásárolni a rendkívül kedvezményes áron kínált, és korlátozott számban árusított belépõjegyeket a 10. Nemzetközi Küzdõsport Fesztiválra, amely október 2-án lesz, és amely idén az A VISSZATÉRÉS elnevezést kapta.
 A gálán szorítóba lép több kiválóság mellett Kótai „Tornádó” Mihály is!
A rendezõség mindenkit nagy szeretettel vár az ingyenesen látogatható hagyományos szentesi rendezvényre.
B. R.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.