Két éve a menüétkeztetés szolgálatában – Ötletadó Ételbár

Májusban múlt kétéves Szentesen, az Arany János utca 16. szám alatt található Ételbár, ahol menüétkeztetés folyik, kimagasló színvonalon.

A hétrõl-hétre megújuló ételsor ötletessége, egyedisége Jártass Sándorné Zsuzsika  és Török Péter  fõszakácsok, valamint a kezük alá dolgozó kilenc fõs kollektíva gondos munkájának eredménye.
Böngészve a heti étlapot, elámulok, hogy három féle leves és öt féle fõétel közül választhat, aki nap-nap után 750 Ft-ért szeretne náluk ebédelni. Ha ön e sorok olvasása után kedvet kap, és megkóstolná a hazai alapanyagokból, házias ízesítéssel készült napi menüt, elfogyaszthatja azt a helyszínen, de akár eldobós edényben haza is viheti. Amenynyiben a városban lakik, kiszállítást kérhet. Az eldobható edény és a kiszállítás mindössze kétszáz forint többletköltséget jelent.

Török Péter séffel beszélgetünk, aki újító, kreatív szakács. Az összetettebb, alkotásra ösztönzõ ételeket részesíti elõnyben. Rendkívül jónak tartja, hogy az Ételbárt üzemeltetõ cégcsoporton belül minden nap friss zöldség és húsáru áll a rendelkezésére. Állandó vendégeiknek köszönhetõen naponta akár nyolcvan-száz liter fõzelék is elfogy, mert a kiadós panírozott sültek, az egytálételek és tokányok mellett nagyon népszerûek ezek az egészséges, vitamindús táplálékok is.
Persze, ahogy a puding próbája az evés, nyilván a legjobb referencia megkóstolni például az athéni töltött bordát mexikói rizzsel. Pétertõl származik az elnevezés, sajátos ötlete, kísérlete eredménye, és nem valamiféle görög recept került az étlapra. Párja a makói töltött borda is nagyon közkedvelt. Az ötféle második lehetõséget nyújt minden nap az igények mind szélesebb kiszolgálására, amihez rutin, figyelmesség, látvány és esztétikum társul.
Az Arany János utcai Ételbár hétfõtõl szombatig 11.00 és 15.00 óra, vasárnap 11.00 és 14.00  óra között tart nyitva. Vállalják rendezvényekre, (ballagás, családi, baráti munkahelyi) összejövetelekre a helyszíni ételkiszállítást nagyobb mennyiségben is. Tájékozódni a +36-20/585-4339-es telefonon lehet.        
D. T. 
(Fotó: Dömsödi Mihály és Teréz)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.