Át(sz)építik a főutcát…

Projektoron.jpgJuhász Márta főépítész, Baloghné Berezvai Csilla főkertész és Szirbik Imre polgármester számolt be tegnap a start előtt álló Nagy Ferenc utcai Chicago Bowling Pab emeleti helyiségében arról a folyamatról, amelynek kezdeteként a Nagy Ferenc utca sétáló utcáva válik. A 2007-re átnyúló építési és szépítési folyamat a városközpont számos pontját érinti.  

A_főutca_átalakításáról.jpg

A Csongrád Megyei Területfejlesztési Tanács által biztosított támogatásból, összességében több mint százmillió forintból válhat szebbé és komfortosabbá Szentes város központja. Az elkészült tervek a Nagy Ferenc utca sétáló utcává alakítását is tartalmazzák oly módon, hogy a járda és az út szintkülönbsége eltűnik. Vagyis a járda térburkoló köveinek színe lesz eltérő magától az úttesttől. Új térburkolatot kap többek között a Szent Miklós tér is, amelynek felújítása két lépcsőben történtik, és összekötik a Nagy Ferenc utcával. Gömbakácok, hársfák, kandeláberek, új térbútorok, kerékpártárolók, szemetesek képezik részét az átalakításnak. Növekszik a dísznövényeknek szánt terület is.

A_Jövendő_utca_jövöjéről.jpg

A Jövendő utca rekonstrukcióját két ütemben tervezik, először a Horváth Mihály és a Bocskai utca közötti terület újul meg, majd a Klauzál utca felé folytatódik az útépítés és felújítás. A mintegy 4500 m2 területet érintő beruházás egészen a Rákóczi utcáig tart, s a sportcsarnok mellé is kiépítik a parkolót. 
A munkálatok hamarosan megkezdődnek, hangzott el.

S most essék szó a sajtótájékoztató helyszínéről, Szentes új szórakoztató, sportcentrumáról, amely Kertész Péter tulajdonaként várhatóan márciustól fogadja majd a nagyközönséget. Biliárdszalon, étterem, európai színvonalú bowling pálya várja tehát a kikapcsolódni vágyókat hamarosan. Az igényes közönségnek szánt létesítmény több száz négyzetméterén élőzenés, klub jellegű rendezvények hivogatják a vendégeket, a bowling pálya pedig országos bajnoki eseményeknek is helyszíne lehet.

Európai_színvonalú_bowling_pálya_Szentesen.jpg

Első_dobások.jpg

Kipróbálva.jpg

Kivóló_szórakozás.jpg

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.