Megszépült az óvoda Szegváron

A Szegvári Napközi-otthonos Óvoda felújítása a közelmúltban fejezõdött be. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács CÉDE ez évi pályázati alapjából decentralizált támogatásként az épület nyílászáróinak cseréjére 2.594.226 Ft támogatást nyert az önkormányzat, az összeg a teljes bekerülési költség 85%-a. A felhasznált saját forrás további 457.805 Ft volt.

Az óvoda külsõ ne-mesvakolására a Wiener-berger Téglaipari Zrt. “Jövõvár” pályázata adott lehetõséget. A pályázat keretében a Nikecell Kft-tõl 1.213.000 Ft értékben alapozót, nemesvakolatot és ragasztóanyagot is kaptak. A felújításhoz szükséges egyéb kellékeket helyi és szentesi vállalkozásoktól szerezték be. A kivitelezést – külsõ vállalkozók bevonásával – a Szegvári Falufejlesztõ, Üzemeltetõ és Szolgáltató Kft. végezte, – tudjuk az önkormányzat kabinetirodájának közleményébõl.
Az óvodába jelenleg  141 gyermek jár. Az idei tanévben két 28 fõs csoport indult, – említi megkeresésünkre Csurka Zol-tánné vezetõ óvónõ, aki hozzáteszi, hogy az intézményük az évi öt-tíz fõs gyermeklétszám csökkenés mellett is még 100% feletti kihasználtságú. Az óvoda 27 munkatársa közül 13 óvodapedagógus, akik a magas színvonalú oktató-, nevelõmunkát most már a megszépült környezetben végezhetik.
– te –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.