Horgászoknak: Egy héttel korábbi versenyek – Sikerélményre fel!

Kedves Horgásztársaim! “Ember tervez, Isten végez” – mondta annak idején nagyapám, amikor valami nem úgy sikerült, ahogy azt eredetileg eltervezte. Nos velünk is ez történt. Az elõzõ írásomban közölt idõpontok (telepítés, versenyek idõpontjai) egy héttel korábban lesznek, aminek az oka nem más, mint az idõközben jött meghívás Montenegróból. Ugyanúgy, mint az elmúlt évben, tengeri horgászatra kerül sor.

Köztudott, hogy a versenyek technikai lebonyolítója Dögei Sándor, aki szervezi a vásárlást, az ebéd elõkészítését és elkészítését, a díjazások intézését, stb. A montenegrói meghívás elsõsorban Dögei Sándornak, és az általa válogatott csapatnak szól. Hangsúlyozni kívánom, hogy a részvétel teljes mértékben egyéni költségvállalással történik, és az ott elért eredményrõl majd beszámolok. Tehát ez az oka
annak, hogy egy héttel korábban lesz a telepítés, és  az esedékes versenyek. Ami talán abból a szempontból nem is rossz, hogy elõbbre kerül az õszi horgászati lehetõség, és nem hóban-fagyban kell a vízparton dideregnie a halra éhes horgásztársainknak. A következõ héten, egy teljes hosszú hétvégén, szabadon horgászhat mindenki.
A pontos menetrend az alábbi: 35 mázsa ponty telepítése a Gerecz tóba okt. 15-én csütörtökön, várhatóan a délelõtti órákban. A rákövetkezõ hét közepén 25 mázsa ponty a Kurca bögeibe kerül elosztva (alsó, felsõ). Tilalom a Gerecz tavon lesz a szokásos módon: 17-én szombaton 14 óráig, a verseny végéig.
A versenyek menetredje: 16-án pénteken délután a Matuzsálem kupa, 17-én reggel az õszi pontyfogó verseny. Mindkét versenyre nevezni az egyesület irodájában lehet. A pontos versenykiírást a hirdetõ helyeken találják meg. Horgászni a tavon a telepítéstõl számított három hétig reggel 6 órától este 19 óráig lehet.
Felhívom mindazok figyelmét, akik tagdíjukat még nem rendezték erre az évre, hogy lehetõleg november végéig tegyék meg.
Ellenõreink derekas munkát végeznek. Sajnos sok tennivalójuk akad, mivel soha sem volt ennyi visszaélés és kísérlet, mint manapság. Nincs olyan nap, hogy valamerrõl ne hoznának feljelentést, és elkobzott felszerelést. Sajnos nagyon sokan próbálják a tulajdonunkat megdézsmálni. Ide illik egy másik sajnálatos dolog is. A versenypályán nagyon szép erõs, egészséges kis pontyokat lehet fogni, ám több esetben az itt szabadon horgászó gyerekek el is viszik. Ezúton is kérjük a szülõket, ne engedjék meg, hogy a gyerekeik elvigyék a kis pontyokat. Azt a hivatkozást, hogy nem ismerik a halakat, nem lehet elfogadni. Nem szándékunk, de a visszaesõket eltiltjuk ettõl a kedvezménytõl.
Már befejezni akartam 6-án este az írásomat, amikor megcsörrent a telefonom. A horgászmester hívott, “hello fõnök” kezdte szokásos bejelentkezését, és közölte, hogy 84 kilós harcsát fogott Grosics Ferenc horgásztársunk a Kurca felsõ szakaszán. Villantózva sikerült a 214 cm hosszú jószágot megakasztania, és némi segítséggel partra “segítenie”. Gratulálunk a szép fogáshoz, hiszen az ember életében nagyon ritkán adódik ismétlõdõen ilyen sikerélmény.
Ha már a sikerélménynél tartunk, nem igazán tudok beszámolni ilyesmirõl, sõt egyik este Vass Sanyi úgy nyilatkozott a Tiszán, hogy  “ha egy este 6 – 8 keszeget fogok, akkor már meg vagyok elégedve, ebben az ínséges idõben.” Valóban nem sok eredményrõl lehet beszámolni a folyókon sem. Talán ami említésre méltó, Várdai Béla 6 kilós harcsája, és Dobóczki Pista 2 kg-os kecsegéje. Még Pólya Laci bácsi is csak kíváncsiskodásból jön ki, kérdezve mi a helyzet? A válasz legtöbbször “a nagy semmi”, így nem is száll vízre. Közben hónapok óta jön a zöld áradat, ami még inkább megkeseríti a vízen “szenvedõk“ életét. Ezek az infók, amik eljutottak hozzám, lehet, hogy van ennél szerencsésebb eset is,  csak nem tudunk róla.
Remélem, a 15-ei telepítés utáni idõszak hoz változást a fogási eredményekben és sokunknak lesz sikerélménye.
Befejezésül a szlogen: A halnak a vízben van a helye, csak annyit vigyél el, amennyire feltétlenül szükséged van. Mindenkinek eredményes, élményekben gazdag õszi horgászatot kívánok.

Füsti-M. Lajos elnök
(Fotó: Dömsödi Mihály)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.