A természet napszámosa

December 16-ig láthatók a városi könyvtárban Kispálné Fejes Erzsébet festményei. 

A sokoldalú tehetség életútját Berkecz István festõmûvész méltatta a kiállítás megnyitója alkalmából.
Kispálné Fejes Erzsébet (lent, balról – szerk.) “tanít népmûvelést, történelmet, társadalmi ismereteket és persze rajzot. Nyolc évig szülõfalujában, Nagymágocson, 1 évig Hódmezõvásárhelyen, 1987. óta a szentesi Bartha János Kertészeti Szakképzõ Iskolában” tanít, – idézem Berkecz István szavait.
Nagy szeretettel emlékezik fõiskolai tanáraira, de elsõ tanítójára, Köntös Istvánnéra is, aki megszerettette vele a rajzolást.
Berkecz_István_megnyitója.jpgBerkecz István az alkotó családjáról is beszélt. Az édesapáról, aki a mágocsi kastély otthon fõkertésze volt, szívesen rajzolt és írt, népi gyermekjátékokat készített. Innen is az indíttatás. A gépészmérnök, szõlõtermelõ férj mellesleg szakképzett virágkötõ is. Így Erzsébet számára a kertészet, s maga a természet  rendkívül közeli, annál is inkább, mert miközben fotózik, videózik vagy horgászik, rendkívül el tud mélyülni benne.
Korábban tudományos írásai jelentek meg, pl. Nagymágocs mûvelõdéstörténetérõl, a helyi népi gyógyítókról és gyógymódokról.  Szívesen szervez továbbá nyári tábort a gyerekeknek a mágocsi kastélyban, ahol a kertészkedés fortélyain túl népi kézmûvességgel, díszítõmûvészetekkel is foglalkoznak.
A festõrõl Berkecz István így vélekedett: “Alkotott már aquarellel, diópáccal, olajjal és jelenleg akrillt használ Festményei örömteli színességével megáll egy pillanatra szerteágazó életvitele közben, és bennünket is megállít áhítattal rácsodálkozni a körülöttünk lévõ természet szépségeire.”

A_megnyitó_közönsége.jpg

Kép és szöveg:
Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.