Az élet virágai

Lenner_Katalin_képei.jpgAz elmúlt hónap, de az elkövetkezõ hetek sem mondhatók eseménytelennek dr. Dobos András és Horváth Zoltán életében.  Folytatódik a népszerû közéleti programsorozat, meglepetés elõadóra is számíthatunk még az ünnepek elõtt. Újdonságul szolgáló képzõmûvészeti híreket is tartogatnak számunkra.

Az ünnepek elõtt különleges képzõmûvészeti csemegével szolgált dr. Dobos András. A Petõfi cukrászda galéria kiállító felülete új alkotásoktól ékes. Köztük Lenner Katalin frissen készült, egészen különleges képei is láthatók. Talán Katalin elunta az ikonfestést? Netán egy kis mûfaji kirándulást tesz, hogy ne legyen módunk beskatulyázni õt? Mindenesetre a rossznyelveknek nem árt ez a mûvészi (art) csapás. András rendkívül meglepõdött a mûvek láttán, hiszen azok egyedisége, különleges kidolgozottsága, és a használt anyagok nemcsak szokatlanok Katalintól, de az alkotó titokzatosságának köszönhetõen nem is tudunk többet, mint hogy gyönyörûek. A második képnek András “Az élet virága” címet adta.

Lenner_Katalin_képei.jpg

Mûvészeti csemegék tulajdonosváltásának volt színhelye nem rég a fõvárosi MûTerem Galéria. András az események szemlélõje volt ezúttal, de városunk történetéhez megosztotta velünk az alábbiakat. Német gyûjtõ tulajdonából került elõ három Koszta festmény, amelyek szerepeltek a szóban forgó aukción. A képek harminc évvel ezelõtt kerültek Németországba, s most mintegy tízmilliós árért találtak új gazdára.  Az esemény Koszta jelenkori megítélésének, munkássága életben tartásának rendkívül hasznos fóruma volt, kommentálja.

S most essék szó a legutóbbi Közéleti Kávéházról, amelynek Hojcsi Pál ny. iskola igazgató volt a vendége. Ez az este is bizonyította, milyen csodálatos az, amikor a város történetéhez az egyén, a mindennapok két lábon járó hõse szolgáltat adalékokat a mának. Némi térkép, amely emberek kapcsolatain, cselekvésein át nyújt útmutatást a jövõ nemzedékei számára. Pali bácsi Vásárhelyrõl indult ugyan, de már ötven éve él Szentesen, igazi szentesinek vallja magát, s igazi lokálpatriótaként  tevékenykedik még ma is, nap mint nap. A program ismét teltházas volt. S hogy január elsõ hétfõjén ki lesz a vendég?  Azt egyelõre nem áruljuk el.
Annál is inkább nem, mert addig még lesz egy rendkívüli kávéházi program. Az állatorvos, mûgyûjtõ ezúttal is a mezõgazdaság szereplõi számára szeretne kedveskedni, hiszen meghívta az országos fõállatorvost, Sütz Miklóst. A beszélgetés témája elsõsorban az élelmiszerbiztonság, de bármely, az állattartókat, a lakosságot érintõ mezõgazdasági kérdés szóba kerülhet. Az elõadásra az ifjúsági házban kerül sor december 21-én 17 órakor.
S végezetül essék szó a Petõfi cukrászda ünnepi ajánlatáról is. Már korábban említettük, hogy meglepetés ünnepi süteményekre lehet számítani, valóban így is van. De ne feledkezzünk meg a klasszikusnak számító ünnepi bejglirõl sem, amely december 20-tól 400 Ft-os egységáron vásárolható meg a cukrászdában.

Ízeken innen és színeken túl minden kedves partnerének, vendégének szeretetteljes, áldott karácsonyt, boldog és sikeres új esztendõt kíván dr. Dobos András és Horváth Zoltán. 
Kép és szöveg:  – dt. –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.