Országos Szenior Úszóbajnokság

Gyulán augusztus 28-30. között harminckilencedik alkalommal rendezték meg a 25 évesnél idõsebb úszók számára a nyílt országos bajnokságot. 4 országból közel 50 egyesület 495 versenyzõje állt rajtkõre, hogy eldöntse, az egyes számokban ki a legjobb.

Számos országos csúcs is születetett a versenyen, többek között Kómár Lajos, a Szentesi Delfin ESC versenyzõje 200 pillangón fantasztikus úszást produkálva óriási országos csúcsot úszott a IV. korcsoportban. 200 pillangón emlékversenyt hirdettek, amelyben a százalékos teljesítmény alapján Kómár Lajos bizonyult a legjobbnak, Melkuhn Dezsõ pedig a 3. legjobb eredményt úszta.
A szentesi csapat többi tagja is nagyon jól szerepelt az eddigi legerõsebb mezõnyben, 26 egyéni bajnoki címet szereztek a 43 ezüst és 22 bronzérem mellé. Váltóban is 2 alkalommal állhatottak a legmagasabb fokára a dobogónak. Az egyesületek versenyében 3. helyen végeztek. 
Ehhez a kiemelkedõ eredmények mellett a dobogósokon túl a többiek is jelentõsen hozzájárultak, mert az elsõ 8 helyen végzetteket jutalmazták a pontversenyben. A megyék között Csongrád megye a második helyen végzett, mert a szentesiek mellett a csongrádi, hódmezõvásárhelyi és szegedi versenyzõk is jól szerepeltek.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.