Újabb Kurca szakasz újulhat meg

Pénteken, a Városházán Szántai Szilvia projektmenedzser és Szabó Zoltán Ferenc polgármester tájékoztatót tartott a „Szentes a Kurca főutcája” projekt folytatásáról.

A polgármester elmondta, hogy a Kurca part városunk alatt húzódó szakaszának megújítása 5 részterületre van felosztva. 3 szakasz a Művelődési és Ifjúsági Ház, valamint a Kiss Zsigmond utca között készül, míg a további két rész munkálatai is hamarosan elkezdődnek.

Ez úgy lehetséges, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtott be az Interreg-IPA Hungary Határon átnyúló pályázatban, és Csongrád, mint főpályázó, oldalán, Bácskatopolyával és Kishegyessel közösen, partnerként fogja megvalósítani a negyedik beruházást. A pályázat előkészítésében és megvalósításában Szántai Szilvia projektmenedzser és Berezvai Csilla főkertész vállalt kimagasló szakmai szerepet.

A polgármester kiemelte, hogy az elmúlt időszakban a város több pályázatot is benyújtott. Ez a pályázat eredményes, megvalósulásával pedig mintaprojektként szolgálhat más települések számára, nem csak hazánkban, Európa szerte.

Hallhattunk arról továbbá, hogy Szentes számára az újabb Kurca szakasz megújítására kb. 180 millió forintnak megfelelő euro érkezik, amelyhez 20 millió forint önrészt vállalt az önkormányzat hozzátenni.

A hosszútávra szóló beruházás fenntarthatóbb, élhetőbb zöld környezet megteremtését célozza, amelynek része a természetazonos sétány kialakítása, a csapadékvíz megtartásával az OPEN Hotel közelében lévő Kurca szakaszon. A beruházás azt is szolgálja, hogy a város klímája az éghajlatváltozás következményeihez alkalmazkodóbbá tudjon válni – hallottuk.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester hozzátette, hogy az egyes Kurca szakaszokból kieső területek felújítását önerőben hajlandó elkészíttetni az önkormányzat az elkövetkező 5 éven belül.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.