Földvári N. István távozik a testületből – A hír hátteréről

Földvári Nagy István, Szentes város nyugalmazott rendõrkapitánya, a Pálmások Szövetsége listáján került az önkormányzati választás alkalmával a szentesi képviselõ-testület tagjai közé. Az idõközben Rakamazra költõzõ képviselõ a június végi ülésen bejelentette: visszaadja mandátumát.

Földvári Nagy István döntését lapunk kérdésére így kommentálta:
– Tavaly eldõlt, hogy vidékre köt a munkám, élettársam vállalkozásában segítek rendszeresen. Számomra is fontos volt, hogy Szentesen ne legyenek elvarratlan szálaim, ezért döntöttem úgy, hogy a mandátumomat olyan szentesi, elkötelezett egyesületi tagtársamnak adom át, aki helybõl képes a választópolgárok érdekében tevékenykedni. Utódomat, dr. Papp Zoltánt jó szívvel ajánlom a választóink bizalmába.
Hogyan értékeli képviselõi tevékenységét?
– Rengeteg indítványunk volt, amit Horváth István képviselõ társammal nyújtottunk be, hoszszú távú városfejlesztési stratégiát szerettünk volna létrehozni, ami részben sikerült, részben nem. Utóbbira példa a Termál-tó ügye, amely lekerült a napirendrõl. Sosem kötött minket pártfegyelem, ezért volt, amikor ellentétesen szavaztunk, de nem egyszer mi voltunk a mérleg nyelve a pártok között, s ez meghatározó érzés volt. 
A Pálmások Szövetségében tovább dolgozik?
– Így van, továbbra is tag maradok, és segítem az otthoniak munkáját, hiszen ezután is szentesinek vallom magamat. Ezer szállal kötõdöm ehhez a városhoz, s még nem tudom, valójában mit is hoz a jövõ…

Horváth István, a Pálmások Szövetsége elnöke képviselõ társa munkáját így értékeli: “ A ciklus elsõ két évében lendületesen végezte a munkáját, és a pálmások közösségének is aktív tagja volt. Viszont a tavalyi év közepétõl érezhetõvé vált  a vidéki tartózkodások hatása. Errõl többször beszélgettünk, és nem is vitatta.
Miért nem lépett korábban a szövetség?
– A képviselõi helyet a Pálmások Szövetsége szerezte ugyan 2006 õszén az önkormányzati választásokon, de a vonatkozó választási jogszabályok szerint a jelölõ szervezetnek nincs visszahívási joga. A képviselõ döntésén múlik, hogy lemond e  a mandátumáról, és mikor.
Miért éppen dr. Papp Zoltánt jelölte a helyére a Pálmások Szövetsége?
– Eredetileg is õ volt a pálmások 2006. évi listájának harmadik helyén, de ennél többrõl van szó. Dr. Papp Zoltán érsebész fõorvos a Pálmások Szövetsége egyik legaktívabb tagja. Ismert, elismert, Szentes Városért Emlékéremmel kitüntetett személy. Õ a jótékonysági tevékenységérõl ismert Szentes-Csongrád Rotay Club megszervezõje, ezen túl szimpatikus, aktív közösségi ember, aki szívén viseli a köz ügyeit. A ciklus kezdetétõl képviseli szövetségünket az önkormányzat szociális és egészségügyi bizottságában. Meggyõzõdésem, hogy mindannyiunk számára õ a megfelelõ választás.

– Hogyan vélekedik errõl maga dr. Papp Zoltán?
– Nagyra értékelem Földvári úr eddigi önkormányzati munkáját, sajnálom, hogy családi okok miatt nem tudta ezt a megtisztelõ feladatot a továbbiakban ellátni. Számomra rendkívül nagy kihívás, és megtiszteltetés, hogy az önkormányzati testületben dolgozhatom szeptembertõl, – válaszolta.
– Nagyon sok gond, probléma van a városban, amin a legjobb tudásom szerint kívánok majd változtatni. Természetesen a dr. Bugyi István Kórházért is sokat szeretnék tenni. Tisztában vagyok vele, hogy rendkívül szép és felelõsségteljes munkám mellett sok idõmbe fog kerülni az önkormányzati munka. Ahogy eddig is  több eredményes pálmás javaslat nyert elfogadást, bízom abban, hogy ezután is eredményesen fogunk majd dolgozni, – nyugtázta. 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.