A város idegenforgalmáért…

Május 25-én megalakult a Szentesi Vendégszeretet Egyesület (rövidített néven: „Szevenszer” Egyesület), Szentes, Petõfi Sándor u. 4. (Mûvészetek Háza „Gólyás Ház”) székhellyel, 13 taggal és 1 pártoló taggal. Az egyesület tagjai között vannak magánszemélyek, civil szervezetek és gazdasági társaságok.

A tagok az egyesület megalapításakor több féle megvalósítandó célt tûztek ki maguk elé, rövid és hoszszú távon, mint az idegenforgalomban és turisztikában érintett, ill. azzal foglalkozó cégek és vállalkozások összefogása, tevékenységük összehangolása, információkkal való ellátása, vagy a városba, ill. kistérségbe érkezõ vendégek, turisták, érdeklõdõk informálása programajánlással és szervezéssel. De ilyen céljuk a gazdasági jellegû turizmusban rejlõ lehetõségek kihasználása oly módon, hogy a városba érkezõ küldöttségek, delegációk, üzleti tárgyaláson résztvevõ vendégeit a városi turizmusba is bevonhassák. Mindennek megfordításaként az egyesület tagjai elõ kívánják segíteni, hogy a turisták, vendégek, érdeklõdõk visszatérjenek a városba minél többször, a gazdasági turizmusban is megjelenve.
E célok megvalósításához a következõ eszközrendszert kívánja az egyesület kapcsolni: információs irodát kíván mûködtetni a székhelyén, rövid idõn belül létrehozza és folyamatosan mûködteti az ehhez nélkülözhetetlen adatbázist. Egy új marketing terméket, ún. „Szentes Kártyát” alkalmazna a helyi turizmusban.
Az egyesület deklarálja, hogy abszolút politikamentes: semmiféle közvetlen politikai célú, tartalmú, arra bármilyen formában irányuló vagy ráutaló tevékenységet nem folytat, mûködése pártoktól, egyéb politikai jellegû szervezõdésektõl és mozgalmaktól független.
Ezzel szemben teljesen nyitott minden, a helyi turisztikában, idegenforgalomban, vendéglátásban érdekelt vállalkozással kapcsolatban, partnerséget vállal a turisztikai jellegû események, látványosságok, rendezvény létrehozásában és megsegítésében.
Támogat minden olyan tevékenységet, amely a város jó hírnevét, ismertségét segíti elõ, különösen az egészségmegõrzés, a gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, a sport, a kultúra, a kulturális örökség megóvása és a természetvédelem témakörében.
Várja azon érdeklõdõk jelentkezését, akik hasonló értékelvek szerint élnek és dolgoznak a szentesi térségben. Az egyesülethez bárki csatlakozhat, aki az alapszabályt elfogadja, és vállalja a magánszemélyek, civil szervezetek részére megállapított havi 500 Ft, gazdasági szervezetek esetében 2000 Ft-os tagdíj rendszeres megfizetését. További részletek az egyesületrõl, a tagsággal kapcsolatos tudnivalókról a Mûvészetek Házában kérhetõk naponta 9 és 17 óra között.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.