Világzenei csemegével és hazai lemezbemutató koncerttel indul a Hangversenyközpont új évada

A nyári szünetet követően ismét megnyitja kapuit Szentes zeneszerető közönsége előtt a Hangversenyközpont, és rögtön két nívós zenei csemegével indítja útjára legújabb évadát. Szeptember 15-én, pénteken a nemzetközileg is elismert, Junior Prima-díjas világzenei formáció, a Tárkány Művek ad koncertet a Hangversenyközpontban, másnap pedig Nagymágocs grunge-metal-gigászai, az Angertea mutatja be legújabb, nagysikerű lemezét, a Darkmind-ot a művelődési központban egy ingyenes előadáson.

A Tárkány Művek zenéjét alapvetően a balkáni népzene határozza meg melyeket saját szövegeikkel és egy modern hangzásvilággal tesznek teljessé. Muzsikájukból nem hiányozhat a cimbalom, a szaxofon, a brácsa, a fuvola, a gardon, a klarinét és a bőgő sem. A formáció ezidáig négy kiadványt jelentetett meg melyek kivétel nélkül mind a hazai, mind nemzetközi szinten elnyerték a zeneszeretők elismerését és felkeltették a zenei szakújságírók figyelmét. A zenekar 2012-ben Magyar népművészet és közművelődés kategóriában Junior Prima-díjat vehetett át.

2023-ban immár hatodik nagylemezével jelentkezett a nagymágocsi grunge-metal trio, az Angertea. A srácok hét év után mutatták be a Darkmind címre keresztelt új albumot, melyet szeptember 16-án, a Zene-Világ-Zene koncertsorozat keretein belül is bemutatnak a szentesi ifjúsági házban. A korong kivétel nélkül pozitív kritikákat kap a hazai rockzenei sajtóban, és én magam sem tudok szó nélkül elmenni a Darkmind  zsenialitása mellett, mely a maga nyers mivoltában épít fel egy masszív gátat a napjainkat érintő szennylavina visszatartására. – a szerk.

A „hazai” – egyébként ingyenesen megtekinthető – lemezbemutatón további két zenekar, az Enemy Efforts és az EndrE lesz Mihály Gergőék vendége az Ifjúsági Házban.

Sebők Tamás

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.