Rockzenei fotográfus-művész és jubiláló lemezkiadó tárlata a Szentes KultFESZT-en

A Szentesi Hangversenyközpont programsorozatából ebben az esztendőben sem maradhat ki a Szentes KultFESZT, mely ez alkalommal is a Tokácsli Galériában várja az érdeklődőket május 6 és június 4 között.

A számos érdekes előadást kínáló esemény fő irányvonalát Vértes György fotóriporter, grafikus, képszerkesztő, marketing menedzser, a magyar rockfotózás egyik kiemelkedő alakjának „A rockzene 50 árnyalata” című kiállítása adja. A tárlat nem csupán a hazai rockzenei élet meghatározó pillanatait megörökítő képzőművészeti alkotásokat vonultatja fel, hanem olyan világsztárok előadásába is betekintést nyerhet általuk a közönség, mint B.B. King, David Bowie, Carlos Santana, vagy épp a gitárvirtuóz, Steve Vai. A május 6-i megnyitón a fotográfus-művész személyesen mutatja be műveit a közönségnek.

A Tokácsli Galéria kisebb termébe térve a látogatók előtt feltárul majd Magyarország egyik legismertebb független rockzenei kiadója, a Trottel Records elmúlt három évtizede. A  Rupaszov Tamás által vezetett label 1993 óta többek között olyan ismert hazai formációk lemezeit gondozta, mint a Leukémia, Slogan, Korai Öröm, Anima Sound System, C.A.F.B., Vágtázó Halottkémek, CPg, Hisztéria, vagy a Persona Non Grata. A kiállítás megnyitóján akusztikus felállásban a Trottel zenekar ad koncertet.

A közel egy hónapot átívelő fesztivál több kísérőprogramot tartogat: Szentesre látogat Bereményi Géza a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas magyar író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező, aki Cserna-Szabó András író, újságíró közreműködésével hallhat a szentesi publikum.

Vörös András, a Cser Kiadó vezetője, az Ørdøg és a Diabolus In Musica zenekarok énekese is elfogadta a Hangversenyközpont meghívását, aki nem csupán Sebők Tamás újságíróval beszélget a kiadó mindennapjairól, de közreműködik Dr. Rab Árpád jövőkutató előadásában is, valamint Diabolus In Musica formációjával koncertet is ad a helyszínen. És ha már a tudományos előadásoknál tartunk, az áprilisi Vágtázó Halottkémek koncertet követően újból Szentesen köszönthetjük Grandpierre Atillát, aki most fizikus, csillagász mivoltában „lép színpadra” városunkban.

A koncertek sorát, valamint a rendezvényt a szentesi formáció, a Plasma Press előadása zárja majd. 

A Szentes KultFESZT programjai, valamint a kiállítások ingyenesen látogathatók május 6 és június 4 között. További részleteket a Hangversenyközpont médiafelületein olvashatnak.  

Hangversenyközpont

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.