Sportpályákkal gazdagodott a város

A sportfejlesztések évek óta meghatározzák a város jelenét, s minden remény szerint a jövőjét is – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban, amikor dr. Kerekes Valéria ügyvezető igazgató asszonnyal közösen felavatták az új strandröplabda pályát.
A polgármester arról is beszélt, hogy a sport- és edzőtábor turizmus felélesztéséhez készítenek terveket. A pálya számára a terület adott volt, eddig napozásra használták ezt a részt a vendégek. Az ötlet lényege, hogy legyen egy olyan pálya, amely akár országos versenyek megrendezésére is alkalmas. A Szentesi Kosárlabda Klub röplabda csapata kezdettől fogva támogatta ezt a lehetőséget, a megnyitón is jelen voltak, birtokba is vették az új, önkormányzati önerőből létesült pályát.


A polgármester beszélt arról, hogy 2 hónap alatt készültek el mintegy 5 millió forintból a szükséges munkálatokkal. A pálya mintegy 50 centiméteres homokos rétegrendet tartalmaz, ily módon megfelel minden előírásnak, remek lehetőséget nyújtva arra, hogy mind a vendégek, mind a sportolók használhassák, rendszeres edzések helyszíne lehessen, szolgálva mind a tömegsport, mind a versenysport kínálat gazdagodását városunkban.
Majd a polgármester egy szervával elindította a játékot a pályán.
Egy másik pályaavatóra is sor került augusztus 27-én, amikor a felújított atlétikai pályát vehették birtokba a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által szervezett nyári nemzeti játékok atlétái.
Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.