XIII. Kiséri Napok – Érték és hagyomány I. rész

Sokan élményekkel, de sokan ajándéktárgyakkal is gazdagabbak lettek az idei Kiséri Napokon, az apró örömök óráiban. Szívvel, lélekkel készültünk, mint mindig, s most, a nehezedõ helyzetben is akadt látnivaló bõven, ki-ki kedvére válogathatott a programok közül.

Május hetedikén száznál is több helyes megfejtést rejtett a Deka Élelmiszer Üzlet titkos ládikája a CBA játékban. Kasik László tulajdonos öt nyertesnek készített ajándékcsomagot, közülük négyen kisériek, míg egy játékos a városközpontból vásárolt a boltban.
Sokan használták ki a lehetõséget, és ezen a délutánon keresték fel kedvencükkel a Kiséri Állatorvosi Rendelõt a kötelezõ oltásokért.

Másnap, nyolcadikán nyílt a II. sz. Idõsek Klubjában a kiséri Hobby kiállítás, a kézimunkákat, fafaragásokat, gobelineket, festményeket és az ötletes gyufakölteményeket egy héten át több százan tekintették meg. Köszönjük az alkotóknak a felajánlásokat és a II. sz. Idõsek klubja munkatársainak a kiállítás megrendezésében nyújtott segítségüket. Délután Német Imre fantasztikus rendszámgyûjteményének láttán ámulhattak az érdeklõdõk. A négyezer-kétszáz darabos, exkluzív darabokat is tartalmazó gyûjtemény fele a tulajdonos háza falát, a melléképületek tetejét is díszíti, a többi bedobozolva várja az újabb falakat. A gyûjtemény legféltettebb kincsei a garázs falára függesztve láthatók. Sajnálhatja, aki kihagyta ezt az élményt!

Imre 1996 óta, egy amerikai film hatására kezdett gépjármû rendszámokat gyûjteni. Az elsõ MÉH-bõl származó darabokat úgy forrasztotta újra össze… Azóta is folyamatosan, a három megyét járva szerzi be az újabb, mások számára feleslegessé vált rendszámokat, persze anyagi áldozatok árán.   Az USA-ból, Németországból, Hollandiából származó darabokra épp olyan büszke, mint az orosz katonai jármûvekrõl itt maradt, már alig olvasható egyedi darabokra. Ha kell, javít, fest, azaz restaurál, lehet a rendszám sárga, háromszög, négyzet, vagy hagyományos alakú.


(Folytatás a következő részben!)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.