‘Kiséri Napok’ kategória archívum

Mosolygós programok, kivételes tehetségekkel

2018 10 17

Október 4. és 12. között a szentesi Mosolygósabb Régióért Egyesület rendhagyó módon szervezte meg a nagy múltú Kiséri Napokat. A Gondozási Központ 2. sz. Idősek Klubjában – hagyományteremtő szándékkal – 65 év felettieknek rendeztek szavalóversenyt. A program érdekessége, hogy dr. Demeter Attila alpolgármester, köszöntőként egy csodás szavalattal lepte meg az időseket. Volt, aki saját versét, míg más a nagyapa által írt verset osztotta meg a többiekkel. A legidősebb versmondó a 98 éves Baloghné Terike néni volt.

(tovább…)

Szentes, Kisér Feszt. – További programjaink

2018 10 08

Október 8. (hétfő) 16.00 óra: Szecessziós Ház – Gasztro börze. Háziasszony: Nagy Lászlóné Jusztika. Háztartási praktikák: befőzés, sütés, főzés, reform fogások. Reform receptcserebere lehetőség.
Október 9. (kedd) 16.00 óra: Szecessziós Ház – A társművészetek, mint az irodalom és zene, hatása a festészetemre – vendég: Török Katalin festő, akivel a Mosolygósabb Régióért Egyesület tagjai beszélgetnek.
Október 10. (szerda) 16.00 óra: Szecessziós Ház – Gyógyító kezek. Ön is kérdezhet testről, lélekről. Tordas Kálmán gyógymasszőr válaszol.

(tovább…)

Új gondolatok mentén – Szentes, Kisér Feszt.

2018 09 26

A Mosolygósabb Régióért Egyesület 2002-ben vállalta fel a Kiséri Napok szervezését. Olyan hagyomány élt tovább akkor, amely 1986-ban a Kisér városrész, Szentes IV. kerülete bemutatkozását, értékeinek feltárását és megóvását tartotta szem előtt.

(tovább…)

A Grillázsguru Szentesen!

2018 08 29

Rimóczi László édesszobrász, a Grillázsguru október 6-án és 7-én a Petőfi Caféban fogadja a nagyközönséget.

(tovább…)

Fókuszban a szüret

2017 09 28
A Farkas Antal Utcai Tagóvoda szeptember 22-én pénteken délelőtt tartotta óvodai szüreti programját, amelynek keretében a legnagyobbak, a Pillangó csoport lepte meg műsorral a kisebbeket. A gyerekek bepillanthattak az őszi foglalatosság jellemző munkafolyamataiba, kézműves foglalkozást is rendeztek számukra, majd mustot is kóstolhattak.

(tovább…)

Jubileumi rendezvények a Kisérben

2017 09 14
Szentes város Kisér városrészében 1987-ben, ezelőtt három évtizeddel már megrendezték a Kiséri Napokat, akkor a programokban a sport is szerepet kapott. Majd a rendszerváltás éveiben hosszabb szünet következett, a rendezvényt szervező HNF IV. kerületi szervezete is megszűnőben volt.

(tovább…)

Kulturális élmények, bővülő ismeretek jegyében – Kiséri Napok összegzés

2013 06 07

Vetélkedő a II. sz. Idősek Klubjában..Nyolc helyszínen zajlottak az idei Kiséri Napok rendezvényei, melyeken összesen közel hatszázan vettek részt.

(tovább…)

Madarak és fák napja a kiséri óvodákban

2013 05 21

A gazdagon pompázó természet elevenedik meg.1902. május 19-én az európai államok Párizsban egyezményt írtak alá a mezőgazdaságban hasznos madarak védelme érdekében. Magyarországon is ekkor, elsőként Chernel István ornitológus szervezte meg a madarak és fák napját. Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter körrendeletben írta elő: évente egy napot a népiskolákban a tanító arra szenteljen, hogy a tanulókkal a hasznos madaraknak és azok védelmének jelentőségét megismertesse.

(tovább…)