Sok az erőszak az iskolában

Bullying in the hallway

A magyar diákok fele részese volt iskolai erőszaknak. Többek közt a tendencia megállítását tűzte ki célul a DUE Médiahálózat és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács azzal, hogy negyedszer is elindította a Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztet. Az a tanuló, aki részt vesz a játékban, megtudhatja például, hogy baj esetén kitől kérhet segítséget, és hogyan ismerhető fel az álhír.
A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlik a bunmegelozesiteszt.hu oldalon. A legügyesebbek továbbjuthatnak a későbbi fordulókba. Idén először a játékosok a Nagy Diák Tesztek (applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A középdöntő fordulójában azonban már két ágon folyik tovább a verseny 14-18, illetve 18-22 éves korosztályokra oszlik a játék, s a döntők is ebben a két korcsoportban lesznek.
Az online teszt számítógépen és okostelefonon is elérhető április 18-ig, így gyakorlatilag bárhol, bármikor kitölthető. Az ezt követő két forduló már személyes jelenlétet kíván. A korosztályos középdöntőkbe kerülő játékosokból mindössze a legjobb 6-6 fő juthat el a végső küzdelembe, ahol az élő kvíz során bárki bebizonyíthatja, hogy ő a legjobb. A győztesek értékes tárgyjutalmakkal lesznek gazdagabbak.

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42142 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.