Komolyan kell venni a szabályozást! – Kikelet 2 a fogyasztókért

Nem rég alakult meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Parlament. A szentesi állatorvosi kerület számára azonban nem számítanak újdonságnak az eddigi intézkedései, mert az elmúlt évben nagyon hasonló szempontok szerint végzik az élelmiszerbiztonsági ellenõrzéseket, – tudtuk meg dr. Dobos András élelmiszerbiztonsági szakértõtõl.

– A munkatervükben szerepel az a Kikeket 2 akció, aminek keretében február hónapban állattartó telepek, de multik is jelentõs szabálytalanságok miatt részesültek bírságban, mert a rendeleteknek többszöri felszólítás ellenére sem tettek eleget.
– Összegszerûen mit jelentettek ezek a bírságok?
– 50-500.000 Ft közötti összegeket szabtunk ki. Azt kell megérteniük az élelmiszerláncban dolgozóknak, hogy a tevékenységük nem elsõsorban gazdasági tevékenység, hanem élelmiszer elõállítás és forgalmazás, mint szolgáltatás. Rossz minõségû élelmiszer nem kerülhet forgalomba ezután sem a kerületben. Ezért az  elkövetkezõ hetekben, s erre minden állattartó telep, takarmány feldolgozó, élelmiszerbolt felkészülhet, újabb ellenõrzések lesznek. Magyarországon a következõ 1 hónapban 10 ezer élelmiszerláncba tartozó szereplõ ellenõrzését végzik el az élelmiszerbiztonsági hatóságok. Azért is fontos, hogy ne legyen szabálytalanság, mert ha támogatást vár a vállalkozás, annak, hogy megkapja, ez is feltétele, – összegzett Dobos doktor. Komolyan kell tehet venni a szabályozást!
Kép és szöveg:
Dömsödi Teréz


Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.