Süss fel nap!

Hangos szóval kergették a telet az idelátogató busók, a biztonság kedvéért el is égették. Remélhetõleg március 21-én, a meteorológiai tavasz kezdetére állandósul a kellemes, szép idõ. Az elsõ napsugaraknak mindenki nagyon örül, annak ellenére, hogy tudjuk, elérkezett az elsõ nagy ablaktisztítás ideje.

A kertekben nyílnak a tavaszi virágok, a tél végét sejtetõ hóvirág után, jelezve tavasz akar lenni!
Ez az évszak egyben a megújulást is jelenti. Kitárulnak az ablakok, beengedve a vidámságot hozó napsütést a lakásokba, szívesen dolgoznak az emberek a kertekben, csinosítják környezetüket. Gyakran látunk utcán beszélgetõ embereket, mintha több idõnk  lenne egymásra is.
Gyakran változtatjuk meg frizuránkat ilyenkor, s szívesen ülünk kerékpárra, bízva a tavaszi fogyókúra eredményességében.
A madarak, még ha verebek is, csicsergésükkel jelzik jelenlétüket, köszöntik a rájuk csodálkozó csöppségeket és nagyobbakat. Benépesülnek a játszóterek, repülnek a labdák és szállnak a hinták. Ránk is fér ez a kis öröm, hiszen a gazdasági válság, valamilyen szinten mindenkit érint. Talán a tavaszi simogató szellõ, kedvezõen hat az érzelmeinkre is, ezután nem fordulunk el embertársainktól, nem használjuk ki jó szándékukat, segítõkészségüket, és ember számba vesszük a másik embert is. A természet ébredésével egy idõben felébred – remélhetõleg téli álmából – a jólelkûség, embertársunk elfogadása, és elalszik a másik iránti megvetés. Az egyre melegedõ napsütés mintha közelebb hozna bennünket egymáshoz, megteszi a kezdõlépést, ezután már csak rajtunk múlik:
Két ember közt legrövidebb út a mosoly, aminek ereje sokszor elképzelhetõen nagy. A mosoly megszépíti az arcot, s rajta keresztül az egész embert. Merjünk rámosolyogni embertársainkra, ez nem kerül semmibe, de megszépítheti a mosolyt elfogadó ember napját is.
Próbáljuk meg követni és megfogadni egy japán mondás tanítását: „Ha valaki nem viszonozza a mosolyodat, légy nagylelkû: küldj annak az embernek még egy mosolyt!”

füredi zsuzsa

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.