A Jövőnk Szentes Egyesület 64 pontjáról – Letették a közös munka fundamentumát

Szeptember 19-én a Jövőnk Szentes Egyesület bejelentette választási programját a Páterház Étteremben. Szabó Zoltán Ferenc polgármester-jelölt ismertette, hogy az egyesületet létrehozó nyolc szervezet többszöri egyeztetés után, 64 pontból álló programcsomagot készített. Szentes fejlődését, arculatát 2019 és 2024 között ebben a szellemben szeretnék – a lakossággal egyetértésben – formálni.

A programtervezetről a Pálmások Szövetsége elnöke, Horváth István a következőket mondta el:
A Pálmások Szövetsége kezdettől fogva fontosnak tartotta, hogy létrejöjjön egy olyan összefogás, amely a helyi társadalom minden rétegét képviselni tudja, politikai meggyőződéstől függetlenül.
A 64 pontos választási program elkészültét több hónapos egyeztetőmunka előzte meg. A végeredményt azonban jó szívvel és lelkiismerettel vállalhatják fel a képviselő-jelöltek. Vannak olyan pontjai, amelyek korábban, de java része több éves rákészüléssel valósítható meg – hallhattuk.


Fő gondolatként elmondta, hogy a program a képviselő-testület munkabizottságainak újjászervezéséről is rendelkezik, gondolva arra, hogy a 2014-es gyakorlat ne ismétlődhessen meg. Tervet készítettek a város népességcsökkenésének megállítása érdekében, ám a helyi gazdaság fejlődése szempontjából kiemelten kezelnék az idegenforgalom, turizmus dinamikus fejlesztését is. Meghatározó szerephez jutna a bérlakás állomány korszerűsítése és hatékonyabb hasznosítása. A Petőfi Szálló után szeretnék pl. a Tiszti Klub épületét is felújítani. A programcsomag egésze kellő garanciája annak, hogy a polgármester-jelölt és csapata Szentes felemelkedéséért eredményesen dolgozzon – mondta.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester-jelölt megerősítette a Horváth István által elmondottakat, a 64 programpont közül a következőkről szólt bővebben:
-Az új testület munkájának megkezdésével átvilágítanánk az önkormányzat intézményei, gazdasági társaságai működését, és motivációs pontokkal szeretnénk elősegíteni a minél eredményesebb munkát. A turizmus fejlesztésére a működési költségvetés 1%-át szánjuk. Ezen a területen a Termál-tó, a Petőfi Szálló teljes egésze, de a kertvárosi Kurca szakasz sétáló övezetének kialakítása is fontos prioritás.

Szabó Zoltán Ferenc egy újabb nagy sportcsarnokban, és az Üdülőközpont mellett egy óriási modern játszótérben is gondolkodik. Előtérbe kerülne a családok városi támogatása. A népesség megtartása, gyarapítása érdekében elindítják, és folyamatosan tartalommal töltik meg a „Gyere haza, fiatal!” programot.

A hivatalban újra lesz Művelődési Osztály, megerősítik a Közterület Felügyeletet valamint a pályázatokért felelős Városfejlesztési Csoportot is.

A 64 pontot tartalmazó 10 oldalas dokumentumot elsőként Szabó Zoltán Ferenc polgármester-jelölt, majd minden körzetben induló képviselő-jelölt a kézjegyével látta el.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.