Dr. Csada László-díjat kapott Szentesről…

Immáron hatodik alkalommal adtuk át a Dr. Csada László-díjat 2019. március 13-án szerdán Szegeden, a Kamarai Székházban. A fogyasztóvédelmi elismerést közigazgatási, civil és vállalkozási területen osztotta ki a díjat alapító három szervezet, a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Fogyasztóvédelmi Egyesület.

Közigazgatási területen végzett munkájáért Milinker Mónika (képen jobbról harmadik), a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanára kapta az idei díjat. A pedagógusnak nagy szerepe volt abban, hogy az iskola 2016-ban az elsők között elnyerte az Innovációs és Technológiai Minisztérium által adományozott „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet. Tanítványait órákon és órán kívül is a tudatos vásárlói magatartásra tanítja, neveli és ösztönzi a szentesi intézményben. Emellett a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület és a Csongrád Megyei Kormányhivatal pályázatában fogyasztóvédelmi oktatások szervezésében, fogyasztóbarát vállalkozások látogatásának lebonyolításában és az iskolai fogyasztóvédelmi vetélkedő megrendezésében működött közre.

Fotó: dt. Milinker Mónika az általa szervezett fogyasztóvédelmi vetélkedőn.

Civil területen végzett munkájáért Herczeg Imre, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Csongrád Megyei Szervezetének alapító tagja vehette át az elismerést. Az említett szervezet dr Csada László szakszerű irányításával az egyik leghatékonyabban működő vidéki szervezet lett. 2006 óta a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület tagjaként – feleségével együtt – Mindszenten képviseli a civil fogyasztóvédelmet. Tevékenysége jól ismert a városban, hiszen folyamatosan fordulnak hozzá a fogyasztói panaszokkal, emellett a helyi iskolában is népszerűsítette a fogyasztóvédelmi ismereteket. A város önkormányzatával folyamatosan tartja a kapcsolatot, és évenként tájékoztatják a testületet a munkájukról.

Vállalkozási területen végzett tevékenységéért dr. Kiss Zoltán ügyvéd kapta az idei díjat, aki 2012 óta a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Független Békéltető Testület választott tagja. Jelenleg második négy éves ciklusában segíti a testület munkáját rendkívül felkészült, áldozatos, precíz munkájával. A fogyasztói jogviták megítélésében jogszerű, a körülmények széleskörű értékelésével, nagyfokú türelemmel jár el, törekedve a jogviták mindkét fél számára előnyös, egyezséggel történő lezárására. Rendkívüli elfoglaltságot jelentő praxisa mellett mindenkor készséggel áll a testület rendelkezésére.

Martonosi János

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.