Katonák és zenészek


Egy különleges „fegyvernem” képviselőit hallgathatjuk meg 2019. február 21-én csütörtökön a ZENE-VILÁG-ZENE sorozat következő koncertjén, este 7 órától.

A katonazenekarok tagjai a hadsereg életének nélkülözhetetlen részei, ám mindig a „szürke eminenciások” közé tartoztak. Pedig ők azok, akik lelkesítenek, tettekre sarkallnak, vigasztalnak, szórakoztatnak, tartalmas és nem ritkán egy életre szóló élményt nyújtanak a hadsereg katonáinak. A katonazenészi hivatás különös kettősségében ott él a fegyelmezett katona és a művészi érzékenységű muzsikus ötvözete.

Nincs ez másként a MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekarában sem, melynek tagjai nagyon jól képzett zenészek, és 2001 óta Kovács István őrnagy vezetésével számos társadalmi rendezvényen való színvonalas fellépésükkel ápolják a civil társadalom és a honvédség közötti kapcsolatot.
Repertoárjuk összeállításában törekszenek az alkalomhoz illő, de minél színesebb műsor kiválasztására. Így hallhatunk majd tőlük valódi katonai indulót, J. S. Bach áriát, Erkel és Verdi opera részleteket, és Hidas Frigyes több kompozícióját is. Akinek ez túl tradicionálisnak tűnne eddig, az is jöjjön bátran a koncertre, mert J. Williams, Máté Péter, és a Bohemian Rhapsody (Queen) dallamaival biztos mindenkit elvarázsolnak, nem beszélve a katonai díszegyenruha látványáról, mely elválaszthatatlan az együttes impozáns megjelenésétől.

Kocsis Györgyi

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.