Télbúcsúztató Karnevál – Visszatérnek a busók, és újra lesz lufieső

Immár „nagykorúvá vált” a szentesi Télbúcsúztató Karnevál. Szirbik Imre polgármester a ma reggeli sajtótájékoztatón azt mondta, a rendezvény, megtartva a hagyományokat, mindig képes megújulva örökifjú maradni. Az ifjúsághoz szól rengeteg játékkal, felszabadultságot, örömet nyújt, minden karnevál erről szól a világon. A város fiatalos, sokoldalú, lendületes, ezúttal is minél több fiatalt szeretnének bevonni az értelmes elfoglaltságot nyújtó szórakozásba, ám nem csak most, a város későbbi már hagyományos rendezvényein is.

Az idei, a 18. az első olyan rendezvény a jövő hét szombaton, amikor Gamer Party várja az érdeklődőket. A már hagyományos játékok mellett a különféle videójáték hozzáértője, tervezője, Werner-Várkonyi Zsombor (A Youtube-on ZsombeyHD) annyit árult el magáról, hogy 4-5 éve merült el a Youtube világában. Az első videós eszközöket karácsonyi ajándékként kérte és kapta szüleitől, és az aktív videózás közben folyamatosan vált mások hatására egyre motiváltabbá. A kunszentmártoni fiatalember a Horváth Mihály Gimnázium angol szakos végzős diákja, a gimivel együtt Szentest is nagyon megszerette. Vele is találkozhatnak a fiatalok a Sportcsarnokban szombaton, a rendezvény idején.

A zenés farsangi hangulat azonban már 22-én, pénteken kezdetét veszi a sétálóutca és a sportcsarnok között. A busók megjelenésével, sárkányok is szerephez jutnak, ajándék, forró kakaó és kalács alapozza meg a maszkabált. Már ekkor is, majd szombaton egész nap zakatol a városnéző kisvonat.

Szombaton délelőtt az ovisoké lesz a főszerep, majd az általános iskolások veszik birtokba műsoraikkal a színpadot. Este a középiskolások bemutatkozására is számítanak a szervezők. A diákok most komoly „muníciót” tudnak gyűjteni az osztálykirándulásra, hiszen a jelmezes műsorszámokat pénzjutalommal honorálja az önkormányzat.
A karneváli felvonulás és téltemetés után, az este fiatal fellépői a legutóbbi X-Faktor sztárjai, Tamáska Gabi és a Stolen Beat zenekar. Aki teheti, bújjon jelmezbe, az ötletes jelmez most jutalmat ér! Jó szórakozást mindenkinek!

Kép és szöveg: dite.

(Képen fent, balról: ZsombeyHD, Szirbik Imre polgármester, Torday Henrietta és Hajós Viktória idegenforgalmi és marketing referens szervezők. A rendezvény társszervezője a Szentesi Művelődési Központ.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.