Közgyűlés a szeniorúszóknál – 2018 az újabb csúcsok éve volt

December 28-án este tartotta éves közgyűlését a központi konyhán a Szentesi Delfin ESC. A baráti hangulatú estén Pólyáné Téli Éva köszöntötte a megjelenteket és összefoglalta a 2018 évben történteket.

A szentesi szeniorúszókat összefogó sportegyesület 1993 novemberében alakult, azonban önálló sportegyesületként 19 éve folytatják a tevékenységüket. Tagságuk 62 fő, az ország több településéről, sőt Erdélyből is csatlakoztak az egyesülethez tagok az utóbbi évek folyamán. Közülük 46-an vesznek részt rendszeresen a hazai, ill. a nemzetközi versenyeken, szép sikerrel.

Ebben az évben 10 hazai és 7 külföldi versenyen bizonyíthattak a szentesi szeniorúszók. Pólyáné Téli Éva elmondta, hogy egyre költségesebb a versenyek megrendezése, a nevezési díjakat bőségesen meg kell pótolni a medence bérlés költségeinek emelkedése miatt. Ettől függetlenül jövőre is 13 rangos megmérettetés vár a versenyzőikre.

Melkuhn Dezső

Az idei sikerek közül kiemelte a Kranjban és Bledben rendezett Masters Úszó Európa Bajnokságot, ahol 11 fő képviselte a clubot. A legnagyobb sikert itt a 80 éves Melkuhn Dezső érte el, aki 200 méter pillangóúszásban és a nyílt vízi versenyen is Európa Bajnok lett. Új korosztályos országos csúccsal szerzett 800 méteren ezüstérmet. Az EB meglepetése dr. Borzi Miklós teljesítménye, aki 800 méteres gyorsúszásban bronzérmes lett. A versenyzők éves teljesítményét 15 korosztályos egyéni csúcs, 281 aranyérem, 102 ezüstérem és 72 bronzérem bizonyítja, váltóik 22 alkalommal állhattak a dobogó legfelső fokára.

Pólyáné Téli Éva beszámolója.

Ez alkalommal Szabó Imre elnök az MSzÚOSz jutalmait adhatta át, teljesítményük elismeréseként, Berezvainé Virágos Évának, Brunnerné Palásti Katalinnak, Pólyáné Téli Évának, Bocskay Zsófiának, Maczula Zoltánnak, Lisetchi Mihálynak, Taliga Ildikónak, Tarta Eleonórának, utóbbi 3 fő temesvári tagként öregbíti az úszóklub hírnevét.

A köszönetek sorában Pólya Sándornak a szervezésben, tolmácsolásban, videók készítésében nyújtott segítségét, Nagy Lászlóné Gizikének a takarékos gazdálkodás érdekében végzett mindennapos, Szabó Imre elnöknek a club működéséért kifejtett áldozatos munkáját, Faragó Jánosnak az állandó sofőri közreműködést, Takács Lászlónak a versenyrendezésben a segítségét, V. Kis Sándorné úszótársnak a szponzorgyűjtésért végzett munkáját köszönte meg a tagság.

A tagok egy csoportja.

Pólyáné Téli Éva kiemelte a club kiváló együttműködését a médiákkal, Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületével, az önkormányzati, a sportbizottsági és képviselői, valamint a szponzori támogatásokat megköszönte.

A „túlélés” jelképes „Oscar díját” idén ketten kapták, Tóthné Katika és Ferkéné Manyika. Ők minden tagtárs, de mindenki más számára példamutatóan bizonyítják életükkel, gondolkodásukkal, hatalmas küzdőképességükkel, hogy mit jelent soha fel nem adni, a megpróbáltatásokat leküzdeni, a rendszeres úszás és testmozgás jelentőségében hinni.

Tóthné Katika balról, Ferkéné Manyika jobbról.

A club ebben az évben is eredményesen gazdálkodott. Örömteli, hogy ehhez még többen járultak hozzá az adó 1%-uk felajánlásával. Erre ebben az évben is lehetőség van, íme, a Szentesi Delfin ESC adószáma: 18465741-1-06. Aki teheti, támogassa felajánlásával a jövőbeni sikereiket, hiszen jövőre a dél-koreai Gwangjuban rendezik a világbajnokságot, amelyen 5 szentesi versenyző szeretné a clubot és városunkat képviselni. Hagy tehessék meg minden gond nélkül. A szeniorúszók már nagyon készülnek a január 19-i hagyományos szentesi megmérettetésre. A részletekért keressék a club honlapját és facebook oldalát.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Csapatkép a legutóbbi hódmezővásárhelyi fedett országos bajnokságról.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.