A református iskola kitárta kapuit az ovisok előtt

A Kiss Bálint Református Általános Iskola február 24-én délután kitárta kapuit a leendő első osztályosok és szüleik számára. El is jöttek szép számmal, hogy játékos formában barátkozzanak a leendő alma mater nyújtotta kényelemmel és ismeretekkel.

A negyedik osztályosok és nevelőik vidám műsorral ajándékozták meg a kicsiket, majd minden negyedikes talált magának párt a vendégek között, hogy együtt mozogjanak a díszterem parkettjén. A negyedikesek színes ajándék pillangókkal kedveskedtek a csöppségeknek, akik tágra nyílt szemekkel ismerkedtek a tantermekkel, az iskola falain elhelyezett képekkel, üzenetekkel. Tetszett nekik a számítástechnika terem és a fejlesztő helyiség, valamint a tornaterem, s a sok-sok felszerelés, ami számukra még újdonság. Urbancsokné Tóth Ildikó, Almásiné Szaszkó Edit, valamint dr. Mészáros Antalné és Forrainé Garai Julianna tanítja majd az elsősöket szeptembertől, így most is elsősorban nekik tehettek fel kérdéseket a várakozásokkal teli szülők.

Urbancsokné Ildikó kérdésünkre elmondta, hogy az elsősök általában négy órát töltenek intenzív tanulással az intézményben. Minden napot áhítattal kezdenek. Ez azt jelenti, hogy elénekelnek egy egyházi dalt, felolvasnak egy rövid részt a Bibliából, megbeszélik és végül elmodják a reggeli imájukat. Hittan óra hetente kétszer lesz. Az intézmény a katolikus vallást gyakorlókra is gondol, hiszen számukra katolikus hittan oktatás folyik.
A tízórai, az ebéd, az uszonna az iskola falai között szabályos rendben történik. Figyelemmel vannak az allergiás, vagy a diabetikus étkezést igénylő gyerekek szakszerű ellátására is.

Arra a kérdésre, hogy a kicsik pl. milyen szakkörök közül választhatnak, Ildikó mindjárt az ugrálókötél szakkört említette, ezek a gyerekek ügyességüket a napokban rendezett városi sportolói ünnepségen is bizonyították. (www.varosivisszhang.hu/?p=3305) A számítástechnika iránt érdeklődők később ezt a szakkört is választhatják, a színjátszás iránt készséget érzőket pedig várja a drámaszakkör. A kicsik esetében nagy hangsúlyt kap a játék, a játékos sportfoglalkozásokra az udari játékok is kiválóak, hogy minél többet lehessenek a szabadlevegőn.

A nevelők arról is tájékoztatták az érdeklődőket, hogy az ünnepi istentiszteleteken való részvétel minden család számára illendő. A családi vasárnapok viszont mindig más-más osztályt érintenek.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz


Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.