A Brillir Kft. szlogenje: “Minden nap disznóvágás…” – Vásároljuk a hazait!

Január 12-én vette át bérleményként Verebélyi József cége, a Brillir Kft. a derekegyházi vágóhíd üzemeltetését.  Jelenleg a vágó- és feldolgozó vonalon 11 fõ dolgozik, mindanynyian húsipari szakmunkások. Fiatalos lendület, gondosság, precíz rend és tisztaság az alapelvük, – látjuk is, amint ismerkedünk az itt folyó munkával.

Pádár Zoltán üzemvezetõ hajnaltól napestig a vágóhíd és a kereskedelmi partnerek között ingázik. A vágóvonal vezetõje, Ágoston Zoltán, a gyártásért Filep Lajos felel. Önállóan dolgoznak, a többieket is irányítják.
– Az eltelt 1 hónap alatt teljesen átalakítottuk a termékszerkezetet, – újságolja Pádár Zoltán. – Hetente kétszer vágjuk a sertéseket, amit a feldolgozás követ itt helyben. Innen látjuk el friss húskészítményekkel a Coop hálózat megyei boltjait, és három saját boltunkat, ezek: Szentesen a Rákóczi Ferenc utcai piac melletti, Mindszenten a Köztársaság téren, valamint a napokban a Goldex Csoport tagjaként nyílt Vörös János húsboltja a rendelõintézettel szemben, – tájékoztat az üzemvezetõ.

Ellátják továbbá a helyi kórház élelmezési osztályát, de a hamarosan megnyíló gyermekélelmezési konyhára is szállítani fognak, ahogy már most is a szentesi és derekegyházi szociális otthon,  és az Arany János utcai ételbár részére. Tovább szeretnék azonban bõvíteni ezt a kört, ezért folyamatosak a  tárgyalások újabb nagykereskedelmi cégekkel. S a-kik szívesen rendelnének éttermük, boltjuk számára  a derekegyházi vágóhídról, nyugodtan érdeklõdjenek, és egyeztessenek a 63/453-524-es telefonszámon Pádár Zoltánnal. A húsárut kívánság szerint darabolva, akár konyhakészen szállítja a helyszínre.
A tulajdonos Verebélyi József szlogenje: “Minden nap disznóvágás!”  Ez azt is jelenti, hogy mindent úgy csinálnak, mint apáink, nagyapáink annak idején. A májasba a hagyma dinsztelve kerül, a kolbász félékbe zúzott fokhagymát használnak, és nem hagymaport. A sajtot gyomorba töltik és füstölik. A hurkát a sertés vékonybélen kívül fodrosbélbe töltve is láthatjuk. Most a füstölt árukkal együtt 26 féle termék készül,  – halljuk.

Ezekrõl az üzemvezetõ elárulja, hogy a 3 fajta szalámit mûbélbe, kuláréba, selyembélbe töltve, a 2 fajta kolbászt, csípõs és csemege ízesítéssel, a 3 fajta májast (füstölt kocabélbe töltve, nem füstölt kenõ és a szelõmájas kuláréban) forgalmazzák. Minden termék saját receptura alapján készül. Az arányokban hibázni nem szabad.
A füstölt kolbászok, szalámik és sonkák gusztusos sorban várják, hogy a vásárlókhoz kerüljenek, de a pácoló helyiségben látottakon is elámulunk, s  már a terített asztalon látjuk a formás csülköket.
– Hagyományos, 6 hetes lassú páccal készülnek ezek a termékek, konyhasó és nátrium-nitrit keverékével, – magyarázza Pádár Zoltán. 
– A  határértékeket szigorúan ellenõrizzük és betartjuk. Állandó az önellenõrzés, a nyomon követhetõségi elõírások betartása. A fûszereket, beleket megfelelõ jogosítványokkal rendelkezõ cégektõl szerezzük be.
Azt is tudakoljuk, honnan származnak  maguk a sertések.
– Nagyobb részt nagyüzemi sertéseket vágunk, a Pankotai Agrár Holding sertés telepeirõl, ahonnan jó minõségû, megfelelõ súlyú egyedek jutnak el hozzánk. Vágás után minõsítést kapnak a féltestek, tehát megtörténik az elõírás szerinti osztályba sorolás.
Keressék a Brillir Kft. derekegyházi vágóhídon készült termékeit a kft. húsboltjaiban. Vásárolják a megbízható, magyar húsárut, amellyel helyi munkahelyeket támogatnak!                            
D. T.
(Fotó: Dömsödi Mihály)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.