Tisztelt szentesi Ebtartók! – Felhívás ebösszeírásra!

Szentes város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve július 02 – 2018. augusztus 31. között ebösszeírásra kerül sor.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak minden kutyájára vonatkozóan egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeírást az önkormányzat által meghatalmazott diákok végzik, ezért kérjük a tisztelt Lakosságot, támogassák és segítsék a diákok munkáját.

Amennyiben az adatlapokat önállóan töltik ki, szíveskedjenek a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal (6600 Szentes, Kossuth tér 6.) információpultjánál, vagy a földszint 110-es irodájába leadni.

Szentes Város Önkormányzata jelenleg nem tervezi ebrendészeti hozzájárulás bevezetését, egyetlen célja a törvényi előírásnak megfelelő nyilvántartás létrehozása.

Felhívom egyúttal a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy:

  • a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy a transzponderrel még nem rendelkező ebeket szíveskedjenek magánállatorvosnál megjelöltetni az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt.
  • az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

Szíves együttműködésüket előre is köszönjük.

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal

Az összeírásra szolgáló adatlap az alábbi:

 

 

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.