Ahol metszéspont találkozik

Február elsején délután nyílt meg a Tokácsli Galériában Hegedűs Ioan Andrei és Katona Márk László képzőművészek közös kiállítása. A festményeket és grafikákat Kállai Ákos egyedi módon, interaktív játék kíséretében ajánlotta a közönség figyelmébe.

A kiállított képek egyikének sem olvashatta a címét a néző. A feladat az volt, hogy ki-ki válasszon ki egy képet a látottak közül, azt, amelyik valamiért különös benyomást tett rá, és adjon a képnek címet. A kiosztott lapokat a címekkel Ákos összeszedte, majd a terem másik felében ülőknek kellett húzni a cédulák közül, és a címeket elolvasva, kiválasztani a szerintük hozzá illő képet. A képek mellett elhelyezték a kis cédulákat.

Kállai Ákos a játékkal a két alkotó művészetének metszéspontjaira kívánt rámutatni. A művész számára a legfontosabb, hogy a néző befogadja az alkotást. A kapcsolat az alkotó és a néző között ezúttal rendhagyó aktív találkozás volt.

Hegedűs Ioan Andrei a Békéscsabai Művészeti Gimnáziumban képgrafika és alkalmazott grafika szakon tanult, majd Szegeden a Rajz és Művészet Történeti Tanszék Festőszakán végzett. A szegedi Akadémiai Bizottság Ifjúsági Díját kétszer, 2014 és 2015-ben is elnyerte. Katona Márk László az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán képi ábrázolást, festészetet  tanult. Mindketten 2007 óta aktív kiállító művészek.

A kiállítás február 21-ig látogatható.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

A fenti képen: Varróné Szabó Ildikó a SzMK igazgatója, Hegedűs Ioan Andrei, Katona Márk László és Kállai Ákos.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.