Helga a Közéleti kávéházban

Január 10-én este zsúfolásig megtelt a Petőfi Cafe, a Közéleti kávéház közönsége Debreczeni-Kis Helgára volt kíváncsi. Ő az a 21 éves szentesi lány, aki a Fölszállott a páva 2017-es hangszeres szólista kategória győztese, s egyben Arany Páva díjas fiatal tehetsége.

A megjelenteket először dr. Dobos András szervező köszöntötte, aki elmondta, hogy Helga hangszere, a citera már 1067-ben is létezett. Ebben a régi világban még minden egyszerű volt, tiszta volt a kézfogás és még jelentett valamit.
Visszazökkenve a mába, Helgáról, mint Szentes Arcáról beszélt, aki művészetével képes megmutatni, mi a szépség és a hagyomány. Magányos művészeti ág a citera, de hangverseny eszköz is egyben, érzések és formák sajátossága jellemzi – mondta.

Helga fellépett már a MÜPA-ban, de a Visegrádi 4-ek találkozóján is koncertezhetett. Továbbra is folyamatosan fejlődni, tanulni szeretne.

A Fölszállott a páva, vetélkedő fordulóira Helga édesanyja így emlékezett vissza: „Segítettem, amiben tudtam, elkészítettem Helga frizuráit. Elkísértem a ruhaválogatásokra és fantasztikus várakozással vártam mindig a szerepléseit. Elámultam a gyönyörű fények és a felvételek alatt folyó profi munka láttán.”
Édesapja a köszönet hangján szólt, hogy részese lehetett az élménynek, s láthatta Helga játékát, s azt, hogy mindenkinek tetszik, elismerik a tehetségét. – Megérte, hogy nagyon elfáradtunk a felvételek alatt, s minden alkalommal hajnal 2-3 órára tudtunk csak hazaérni.

További részeltek: http://www.varosivisszhang.hu/?page_id=30031 4. oldal.

Fotók: D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.