Pavarotti, Obama, Puskás – óriási tömeg a Megyeházán – Megnyílt Csíky László és Tónió közös kiállítása Szegeden

Luciano Pavarotti, Barack Obama, Mick Jagger, Hernádi Judit, Puskás Ferenc és az Aranycsapat – hírességek, ismert közszereplők, Nobel-díjasok töltötték meg Szegeden a Megyeháza auláját csütörtökön. A róluk készült szobrok és grafikák Csíky László orvos-szobrász és Tónió grafikusművész keze munkáját dicsérik.
(Richard Clayderman: Feelings részlet)

 

„Nem csak kenyérrel él az ember…” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a kiállítást a közgyűlési elnök. Magyar Anna szerint fontos, hogy Csongrád megye értékeit meg tudjuk őrizni ezekben a nehéz időkben is. A tárlatot Bucsány György ny. magyar-történelem szakos középiskolai tanár nyitotta meg, aki művészi szempontból ikreknek nevezte a két alkotót, akik hol karakterisztikusan, hol a karikatúra eszközeivel ábrázolnak.

 

„Életem egyik fele az alkotás.” – ezt Csíky László orvos-szobrász mondta magáról. Munkáit többször kiállították már Párizsban, Firenzében, Dubaiban… Most éppen egy önálló tárlat megszervezését készíti elő 2010-re, Sanghaiba. Ide, a Megyeházára a Montreálban kiállított munkáit hozta.

 

 

Tónió grafikusművésszel, azaz Tóth Antallal már 7 éve állítanak ki közösen. Mint Tónió magáról fogalmazott: az ember lényegét szeretné megfejteni – a külső vonások alapján megmutatni a belsőt.

 

A Megyeháza aulájában több mint 40 szobrot és 30 grafikát, karikatúrát láthatnak az érdeklődők március 16-ig.

Poór Csaba

Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.