Költözik a Mikulás előszobája

November 22-én a Szecessziós Házban dr. Demeter Attila alpolgármester és Antal Balázs Tibor Fidesz frakcióvezető sajtótájékoztatót tartott az idei adventi rendezvények nyitó eseményéről.

Dr. Demeter Attila felidézte az évekkel ezelőtt indult „Mikulás előszobája” c. program üzenetét. A gyerekek a Polgármesteri Hivatalban a polgármester és a Mikulás vendégeként örülhettek kívánságuk teljesülésének és az apró ajándékoknak. Ki-ki beülhetett a polgármesteri székbe, lovas kocsikázhatott vagy utazhatott egy tűzoltó autóban. Ez időre a szülők, nagyszülők is gyermekekké váltak, felidézve a saját korabeli várakozásaikat, vagy éppen a mikulásnak írt kívánságokat. A hivatal kinyitotta kapuit a gyerekek kívánságai előtt, s azok teljesültek. A kezdeményezés ily módon elérte célját – mondta az alpolgármester.

A sajtótájékoztatón Torday Henrietta a városmarketing csoport képviseletében, dr. Demeter Attila alpolgármester és Antal Balázs Tibor frakcióvezető.

Antal Balázs Tibor hozzátette, a rendezvény idén a Szecessziós Házba költözik, amely játszóházzá alakul. A gyerekek rajzpályázaton és meseíró pályázaton vehetnek részt, az eredmény pedig itt lesz látható december 4-én 16 órától. A legszebb rajzokból kiállítás nyílik, a legjobb mesék közkinccsé válnak, és a díjazásra is sor kerül. Egy sor újszerű program, lufi hajtogató bohóc, vadnyugati „város”, Csiga Duó koncert, lovaskocsizás élménye közül választhatnak, s persze a személyes kívánságok… Azokat most is gyűjtik a szervezők a hivatalban. Ekkor gyúlnak fel az ünnepi fények is.

-dite-

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41380 online lapszámunk 1. oldalán.

Fent a végleges program!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.