Változnak a hulladékgyűjtő szigetek

Szentes Város Képviselő-testülete június 29. ülésén határozott úgy, hogy a szeptemberi ülésre előterjesztés készül a hulladékgyűjtő szigetek további fenntartásának rendjéről. A döntés indokát az adja, hogy napjainkban már szinte a város teljes területén, a családi házas övezetekben házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés történik a kéthetenkénti szállítási napon.

Április elsejével több szolgáltatással is bővült városunkban a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás. Egyrészt július elsejétől van lehetőség a házhoz menő lomtalanítás igénylésére a Városellátó NKft. telephelyén. Másrészt a családi házas zsákos szelektív hulladékgyűjtés gyakorisága haviról kéthetire módosult a csütörtöki és pénteki szállítási körzetekben, valamint a Termál és Szeder telepen. Szeptember közepétől pedig a teljes családi házas övezetben megkezdődött a kétheti zsákos szelektív hulladékgyűjtés és elszállítás. Ezek a változások lényegében már csak a társasházi övezetekben követelik meg a hulladékgyűjtő szigetek teljes fenntartását, hiszen ezekben a körzetekben nem megoldott a zsákos szelektív gyűjtés. Itt a lakóközösségenkénti gyűjtés megszervezése jelenthet alternatívát. Ily módon a 33 működő gyűjtőszigetből mindösszesen 10 érinti a társasházi övezetet.
A képviselő-testület szeptemberi ülésén mérlegelte a szakmai érveket és úgy határozott, hogy a város családi házas övezetében a 23 gyűjtőszigeten a továbbiakban csak az üveg hulladék elhelyezésére szolgáló konténereket tartja meg. A társasházi övezetben megmarad a gyűjtősziget, azonban a lakók kulccsal használhatják. Az új gyakorlat eredményességét a Városellátó NKft. folyamatosan figyelemmel kíséri és a testületet a további döntések szükségességéről tájékoztatja, beleértve, ha az üveghulladék gyűjtésére más eljárást tart célszerűnek.
Érdeklődésünkre Kiss Ferenc, a Városellátó NKft. hulladékgazdálkodási csoportjának vezetője elmondta, hogy családi házas körzetekben a szelektív gyűjtésre szolgáló zsákok pótlásáról a szállítást végző munkatársak gondoskodnak a kitett teli zsákok számától függően. Ha a háztartásban a kétheti szállítási napon több zsák szelektív hulladék (papír, műanyag, konzerves fém doboz) gyűlik össze, legalább egy céges, feliratos zsákot használjanak, a többi más műanyagzsákban is kitehető. Amennyiben mégsem állna rendelkezésre megfelelő mennyiségű gyűjtő zsák, az ügyfélszolgálattól a Városháza udvarában beszerezhető. A szelektívgyűjtő konténerek bevonásának pontos időpontjáról ez idáig nincsen tudomásunk.

-dite –

(Fotó archív – dt. Közeleg az idő, amikor az ötből kettő marad.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.