30 éves Szentes Város Gondozási Központja – Csodálatos ünnepség volt

Október 12-én délután a Megyeháza dísztermében készült felvételünk, amikor Szentes Város Gondozási Központja 30 éves jubileumát ünnepeltük, ma aktív gondozók és ellátottak, szépkorúak, önkéntesek, vendégek, a városi képviselő-testület tagjai, családtagok.

A gálaműsorban közreműködött a Szilver TSE, Kiss Viktória énekes, a szegvári Fuszulyka klub, valamint a helyi klubok tánccsoportjai. Megható pillanatok voltak, amikor a 104 esztendős Palotás Laci bácsi is dalra fakadt. Szirbik Imre polgármester őt és Balogh Sándorné Terike nénit is köszöntötte, hiszen ők a kezdetekben bekapcsolódtak a gondozási központ életébe. Nem csak egyetlen verssel, saját verseskötetével érkezett Boglári Nagy Laci bácsi,a kis gyűjteményes kötetet Vágvölgyi Zoltán, a Városi Könyvtár munkatársa szerkesztette és Berkeczné Major Anna grafikái illusztrálják.

Szirbik Imre polgármester Balogh Sándorné Terike nénit köszönti.

A polgármester visszaemlékezett a “nagy család” megalakulásának kezdeteire, úgy fogalmazott, hogy csak annak a közösségnek van jövője, amelyik elődeit meg képes becsülni. Ezek a klubok olyan helyek, ahova jó bemenni, jó ott lenni és jó azokat az apró dolgokat megélni, amelyek mosolyt varázsolnak az arcokra, letörlik a könnycseppeket, jó szóval, gondoskodással értelmet adnak a mindennapoknak. Ehhez kellenek a gondoskodó szakemberek, akik nap mint nap félre tudják tenni saját gondjaikat, hogy vállukra vegyék a másokét. Odafigyeléssel, türelemmel, odaadással orvosolják azokat. Mindezért mondott most köszönetet.

A Fuszulyka klub Szegvárról.

1987 és 2006. között volt az intézmény igazgatója Szebellédi Anna, aki ugyancsak köszöntötte a megjelenteket. Megköszönte a bizalmat, hiszen a leghosszabb időt Szirbik Imre polgármestersége alatt töltötte az intézmény élén. Az évek alatt folyamatosan tanult, majd tanított, többek között Szegeden, Simontornyán. Mindig Szentest képviselte, hiszen büszke erre a városra – tette hozzá.

Puskásné Halál Ágnes

Puskásné Halál Ágnes, Szentes Város Gondozási Központja jelenlegi igazgatója elmondta, saját készítésű kiadvánnyal készültek erre az ünnepi alkalomra, amelyet Nacsa Bálint szerkesztett. A Hírmondó a klubok életéről, küldetéséről ad számot. Megemlékezett az újszentesiekkel közös pályázati eredményekről, köszöntötte a testvértelepülés megjelent képviselőit, és a köszönet hangján szólt a hollandiai adományok szervezőiről. Intézményük erősségeit négy pillérre alapozva foglalta össze. Az egyik a képzés, a másik a források megszerzése, a harmadik a kiváló partnerség, pl. az önkormányzattal, a képviselő-testülettel, a szakbizottsággal, több civil szervezettel, míg a negyedik az ellátottak életminőségét javító foglalkoztatás és programok eredményességében rejlik. Ezután virággal mondott köszönetet a már nyugállományba vonult munkatársaknak, ők: Janó Magdolna, Váczi József, Tóth Ferencné, Nagyiván Lajosné, Szatmári-Nagy Lajosné, Zsigárcsik Józsefné, dr. Kiss Károlyné, Gál Sándorné, Szénási János.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Finálé óriási tortával.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.