Szeretetben együtt, egymást segítve

Minden évben több résztevője van már a Szeretet mindent elfogad c. rendezvénynek, amelyet szeptember 15-én a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendeztek. A Szentes Esélyegyenlőségi programjában kiemelt helyen szereplő esemény idén mintegy háromszáz főt, egészséges és fogyatékkal élő szentesi és környékbeli, ópusztaszeri, budapesti vendéget mozgatott meg.

A megjelenteket köszöntötte Szirbik Imre polgármester, aki az ilyen találkozások jelentőségét az élet teljesebbé tétele érdekében tartja fontosnak. A nehézségek erőben, szívvel, szeretettel és gondoskodással feledtethetők, s ez a néhány óra mindenkinek mosolyt varázsol az arcára, mert a közös játéknak, próbáknak örömteli az eredménye.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő a mostani találkozást ünnepnek tekintette, azt mondta, fogjuk meg egymás kezét, és szakadjunk ki a hétköznapokból, örülve egymásnak. Köszönetét fejezte ki a gondozók mindennapi áldozatos munkájáért, a szervezésért.

A rendezvény első részében azok a közösségek mutatkoztak be, akik kulturális műsorral érkeztek. A rendezvényen először vett részt az Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthon, Tóhajlat társulatuk Sinkovics Imre és Szombati Gyula klasszikus Mellékhatás kabaréját elevenítette fel és adta elő, nagy sikerrel.

Őket a Csongrád Megyei Aranysziget Integrált Otthon szentesi intézménye követte, ők az LGT egyik alkalomhoz illő dalával köszöntötték a közönséget.

Csodás matróz ruhában érkeztek a Derekegyházi Ápoló Otthon gondozói és ápoltjai, remek koreográfiával, hibátlanul táncolták el matróz táncukat. Idén ők vihették haza a “Mosoly kupát”.

Vadnyugati tánccal készült az Aranysziget Otthon Kisréti Otthona Csongrádról, míg az ugyancsak először bemutatkozó budapesti ÉFOÉSZ Otthon lakói az “Összetart a dal minket…” produkcióval lepték meg a többieket. A kulturális blokkot a Szentesi Gondozási Központ Munkás utcai 4. klubja tagjainak tánca zárta, akik kifejezték szándékukat, hogy soha nem adják fel…

A rendezvény meglepetés vendéget is tartogatott a résztvevők számára Sztanó György paralimpikon személyében, akivel Kovács Attila beszélgetett. Így nem csak a szentesiek értesülhettek a kitartó sportoló sikereiről.

Ez a program felvezette a 12 állomásból álló vetélkedő megrendezését. Ahogy az előző évben, idén is Boros Éva volt a feladványok koordinátora, s ezúttal is Szentes Város Képviselő-testületének tagjai, kiegészülve kiváló helyi sportolókkal, segítették a játékosokat. A 12 csapat szellemi és ügyességi feladatokban mérte össze képességeit. A sportszerek közül előkerült lengőteke, gördeszka, roller, volt kapura rúgás, speciális darts, a szellemi feladatok között pedig mozaik kép kirakása, zene, mesék és filmhősök felismerése. A csapatok nagyon ügyesen vették az akadályokat.

A vetélkedő után a Hungerit Zrt. jóvoltából ebéd, majd vidám tánc és mulatozás következett. A hangulatfelelős Gazsó-Szűcs duó idén is jelesre teljesítette feladatát.

Fantasztikus élmény volt részt venni ezen a rendezvényen, köszönet illeti a szervezők és közreműködők munkáját. A szervező Szentesi Gondozási Központ elismerte Vidovicsné Molnár Zsuzsanna civil-, esélyegyenlőségi referens, valamint Boros Éva szervező, segítő közreműködését, s idén is gazdára talált az “Év arca” díj, a LÁTDE Egyesület tagjai, Licsicsányi Csenge és Viktória, kapták.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz 

Egy hozzászólás “Szeretetben együtt, egymást segítve” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    A sportos,játékos vetélkedőben a következő csapatok végeztek a dobogón:
    1. Csongrád Megyei Aranysziget Integrált Szociális Otthon Derekegyházi Ápoló Otthona
    2.. ÉFOÉSZ Budapesti csapata
    3.. Csongrád Megyei Aranysziget Integrált Szociális Otthon Szentesi Otthona.
    Gratulálunk, nagyon ügyesek voltak!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.