Elkelt a Villogó utcai piac területe

A Hungerit ZRt. kiemelt beruházása megvalósításához megvásárolta a Szentes Város Önkormányzata tulajdonában lévő 4705 hrsz-ú ingatlant, amely a Villogó utcai piac területe. Megvásárolta továbbá a szomszédos 4707 hrsz-ú szántó, valamint a 4703/2 hrsz. alatti területet is.

Szentes Város Önkormányzata az értékesítéshez azzal járult hozzá, hogy a 4705 hrsz-ú ingatlanból a piac további működtetéséhez megmaradjon a Sopron sori piaci parkoló 1536 m2 területe, továbbá a 4705 hrsz. ingatlanból 510 m2, valamint a vásártéren található szolgálati lakás és környéke 4923 m2 területtel. A 4709/2 hrsz. alatt közel 3000 m2 területen alakítanának ki a piachoz parkolóhelyeket. Ily módon a Villogó utcai piac tovább tudna üzemelni, azonban lényegesen kisebb, közel 7000 m2 területen. A Hungerit Zrt. által megvásárolt területrész közel 44.000 m2.
A képviselő-testület június 29. ülésén tárgyalta az előterjesztéseket. A határozati javaslat két pontot tartalmazott a piac kérdésében, azt, hogy a fenti paraméterek mellett működik tovább, vagy kimondja a képviselő-testület, hogy a Villogó utcai Állat-, Használtcikk és Kirakodóvásár piacot megszűnteti a tulajdon átruházás napjától.
A piac átépítése az üzemeltető Városellátó NKft. számára több mint 23 millió forintos költséget jelent, amelynek a tárgyalás időpontjában a konkrét fedezete nem volt ismert. Az előterjesztést tárgyaló Városfejlesztési bizottság június 26-án úgy határozott, hogy a piac átalakításával meg kellene várni a következő évet, hogy a munkákra az önkormányzat 2018 évi költségvetése adjon pénzügyi fedezetet.
Felmerült az a javaslat is, hogy a Villogó utcai piac a Rákóczi utcai piacon üzemeljen tovább, eltérő napokon, mint a zöldségpiac. Ez a gondolat azonban az ott kialakítandó vásárcsarnok terve miatt szakmailag hosszabb távra megvalósíthatatlan.
Őszre marad a végleges döntés kialakítása, abban azonban a képviselő-testület állást foglalt, hogy nem kívánja megszűntetni a Villogó utcai használtcikk piacot és kirakodóvásárt. Az állatvásár azonban a tulajdon átruházás után megszűnik.
A Pálmások Szövetsége képviseletében Dömsödi Mihályné tartotta magát az egyesület korábbi elképzeléséhez, miszerint a Villogó utcai piac területe lett volna a legalkalmasabb egy a 21. századi követelményeknek megfelelő vásárcsarnok kialakítására, ily módon az előterjesztés megszavazásától mind az ingatlanértékesítés, mind a piac átépítése vonatkozásában tartózkodott. V. V.

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41319 online lapszámunk 4. oldalán. Az újság saját gépre mentésével elolvashatja további cikkeinket is!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.