Roadshow-n népszerűsíti a foglalkoztatást támogató programokat a Kormányhivatal

Két, aktuálisan elérhető, foglalkoztatást elősegítő támogatási programra hívja fel a megyei cégek, vállalkozások figyelmét a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Az uniós pályázati források a munkáltatók számára kedvező feltételek mellett segítik olyan személyek esetében a foglalkoztatás bővítését, akik munkaerő piaci szempontból kedvezőtlen helyzetben vannak.

A megyei roadshow állomásai ezúttal is a járási székhely települések lesznek, ahol munkáltatói fórumok keretében adnak tájékoztatást a kormányhivatal munkatársai a támogatott foglalkoztatási lehetőségekről. Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott minden helyszínen felkeres egy olyan munkáltatót is, amely már részesült támogatásban a program keretében. A maximális keretösszeg felhasználása érdekében, járásonként adnak tájékoztatást a hivatal munkatársai a GINOP 5.1.1 (Út a munkaerőpiacra) és a GINOP 5.2.1 (Ifjúsági garancia) programok kínálta lehetőségekről, amelyek közvetlenül a munkáltatóknak nyújtanak támogatást. A rendelkezésre álló források lehívását, a foglalkoztatottak bevonását a Járási Hivatalok Foglalkoztatási Osztályai koordinálják. A GINOP 5.1.1 projekt célja egyrészt az álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének támogatása, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés elősegítése azon közfoglalkoztatottak esetében, akik képessé tehetők és készek munkát vállalni a versenyszférában. A nyári szünidő megkezdődött, azért különösen érdemes ismételten ráirányítani a munkáltatók és a fiatalok figyelmét a 2015. január 1-től elindult a GINOP 5.2.1-14 „Ifjúsági Garancia” elnevezésű kiemelt programra, amely a 15-24 év közötti, se nem tanuló, se nem dolgozó fiatalok foglalkoztatását, továbbtanulását kívánja elősegíteni. Csongrád megyét érintően a projektek keretében felhasználható forrás összege összesen 14,8 Mrd forint, amely keretösszeget mintegy 12 793 fő támogatására kívánunk fordítani.

A rendelkezésre álló források felhasználásának módjai például:

  • foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás
  • bérköltség támogatás
  • vállalkozóvá válást elősegítő támogatás
  • lakhatási támogatás
  • képzés
  • mentori és humán szolgáltatás

A megyei roadshow keretében részletes tájékoztatást nyújtanak a szakemberek, ezért levélben fordultak a vállalkozókhoz, hogy minél többen tájékozódhassanak a támogatott foglalkoztatási lehetőségekről. Munkáltatói Roadshow Csongrádon kezdődött június 20-án, 13:00 órától a Csongrád Város Önkormányzat Galéria nagyteremében. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, valamint Dr. Szubally Brúnó járási hivatalvezető. Az üzemlátogatás ezt megelőzően, 12:30-kor az Autószerviz Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. telephelyén volt. A cég 1969-ben alakult szövetkezetként, 1993-ban jogutódlással Kft-vé alakult. Fő tevékenysége gépjárműjavítás, karbantartás, műszaki vizsgáztatás. Statisztikai állományi létszáma 17 fő, a GINOP 5. prioritásból eddig összesen 8 millió Ft bérjellegű támogatásban részesült. Jelenleg 5 fő GINOP támogatás van megállapítva, 2 fő támogatása folyamatban van. Elsősorban szakképzett munkaerővel járult hozzá a Foglalkoztatási Osztály a cég létszámbővítéséhez a forrásból. Az új fejlesztés, a festőcsarnok építése 2012-ben valósult meg Uniós forrásból, ahol lehetőség van buszok, kamionok, nagyméretű lakókocsik festésére. A cég akkreditált szakképző hely. Az általuk kiképzett tanulók jelenleg is ott dolgoznak. A munkáltatói road show további megyei állomásai a következők:

  • Kistelek: 2017. június 22. Klebelsberg Művelődési Központ (6760 Kistelek, Petőfi u. 7-9.)
  • Hódmezővásárhely: 2017. június 23. Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal (6800 Hódmezővásárhely, Rárósi út 110., Vadász terem.)
  • Mórahalom: 2017. június 26. Varga Csárda (6782 Mórahalom, Szegedi út 1/C)
  • Szentes: 2017. június 27. Szentesi Polgármesteri Hivatal (6600 Szentes, Kossuth tér 6.)
  • Makó: 2017. június 28. Makói Járási Hivatal (6900 Makó, Deák Ferenc u. 6., Foglalkoztatási Osztály, I. emeleti Tárgyaló)

A mellékelt fotók korábbi munkáltatói road-show során készültek, Szentesen. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.