Alkotó Pedagógusok XVII. Előadóművészeti Fesztiválja Szentesen

Április 22-én került sor városunkban az Önkormányzat, a Szentesi Művelődési Központ és a Pedagógusok Szakszervezete Csongrád Megyei Bizottsága szervezésében immár tizenhetedik alkalommal a “Rejtelmek, ha zengenek” Alkotó Pedagógusok Előadóművészeti Fesztiváljára.

A Móricz Zsigmond Művelődési Házban megtartott rendezvény résztvevőit és közönségét Dévay István, a Klauzál Gábor Általános Iskola igazgatója köszöntötte. Szólt arról, hogy a pedagógusok minden nap megmutatják magukat, számot adnak tudásukról a gyermekek és a szülők előtt, azonban ennél több is van bennük, amit magukban rejtve hordoznak. Különös ünnepi alkalom az, amikor a rejtve hordozott kincseket felszínre lehet hozni, megmutatni egymásnak, s a szépre, a jóra fogékony közönségnek. Utalt arra, hogy ezen a szép napfényes szombat délutánon a szívet melengető produkciók láttán telhet öröme minden megjelentnek a rejtett tehetség megmutatásában.

Elsőként a kilencszeres Arany Páva Díjas és kétszeres Arany Páva Nagydíjas Pengető Citerazenekar Felső-Tisza vidéki és Rábaközi népdalokat szólaltatott meg, a közönség vastaps kíséretével. Majd Paulovics Tamás versíró, versmondó, előbb saját verseiből olvasott fel egy csokorra valót, majd a műsor második részében egy humoros történettel szórakoztatta a jelenlévőket. Táncolt a Kék Iringó Tánccsoport, és az Árpád Szabadidős Sportklub tánccsoportja, akik Lakosné Piroska koreográfiáival kápráztatták el a közönséget. Énekelt továbbá a 2007 őszén alakult Tilinkó Népdalkör, Rozmanné Csorba Katalin vezetésével. Dr. Magyar Jánosné Inci néni, ahogy minden évben, most is életének egy darabkáját, kedves történetbe öltve, elevenítette fel. Takács Gabriella fuvolán Kölber Orosz táncát játszotta, majd a műsort a makói vendégek zárták. A Dr. Mihálka György Vegyeskar állandó vendége a rendezvénynek. 1988-as megalakulásuk óta a kétszeres Arany minősítést elért kórus szinte egész Európában bemutatkozott már. 2013-ban vették fel korábbi karnyagyuk nevét. A mostani karnagy, Gilinger Ildikó vezényelte az együttest. Felvételünkön műsorukból láthatnak egy rövid részletet.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz
Videók a Városi Visszhang Facebook oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.