Jubileumi Rejtelmek…

Április elsején délután nyílt meg a Tokácsli Galériában a 20. “Rejtelmek, ha zengenek…” Alkotó pedagógusok régiós képzőművészeti tárlata, amelyre az idén 40 alkotó 78 pályamunkával nevezett. A kiállításon 64, különféle alkotás látható április 29-ig, tudtuk meg Varróné Szabó Ildikótól, a rendező Szentesi Művelődési Központ igazgatójától. A jelenlévők megemlékeztek dr. Tóth Attila művészeti íróról, aki kezdetektől közreműködött a zsűri koránt sem egyszerű döntéshozatalában. Idén sajnos már nem tehette meg.

Gurdon Hanna nagy átéléssel tolmácsolt gitár játéka után a kiállítást Szirbik Imre polgármester ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. (A videóbejátszás https://www.facebook.com/visszavar/?fref=ts – szerk.)

Díjat adott át a Pedagógus Szakszervezet Békés megyei elnöke, Kállai Mária, Dávidné Gyarmai Zsuzsanna békési alkotó pedagógus részére. Díjat adott át Tarnay Attila, a Pedagógusok Szakszervezetének Csongrád megyei elnöke Bozsér Zsolt részére. Szentes Város Alkotói díját Szirbik Imre polgármester adta át Ráfi Dénesnek, Szentes Város Különdíját pedig Szemerédi Endrénének. Szentes város szakszervezeti díját idén Garainé Szász Katalin kapta, amelyet Szobota Imrénétől, a Szentes városi járási szakszervezet titkárától vehetett át. A hódmezővásárhelyi szakszervezet képviseletében Konczné Karasz Edit Hódmezővásárhely városi járási titkár jutalmazta Mucsi Zoltán és Szenténé Kálvai Mária pályázókat. A Pedagógus Szakszervezet Békés megyei elnöke tárgyjutalomban részesítette Gombos Ildikót. Végezetül Makó város szakszervezeti díját Kréz Tibor pályázó Tarnay Attilától vehette át.

Majd Szirbik Imre polgármester megköszönte a szervezők és a zsűri munkáját.

A képzőművészet és a kézművesség találkozott az idei tárlaton is, hiszen festmények, fotók, grafikák épp úgy helyet kaptak, mint ahogy hímzések vagy bábok, foltvarrással készült terítők vagy szobrok. Ki miben a legtehetségesebb, a legügyesebb. A legfontosabb azonban a tárlat üzenete, azok a pedagógusok, akik ilyen gyönyörűségeket alkotnak, képesek legalább ennyi szépséget átadni a tanulóiknak nap, mint nap. Felébresztik a bennük szunnyadó tehetséget, és segítik kibontakoztatni azt. Többek, sikeresebbek lesznek.

Kép és szöveg: Dömsödiné Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.