A Fit Kidről

Szentesen február utolsó hétvégéjén a sportcsarnokban Fit Kid bemutató volt.

Bővebben a Fit Kidről: Hallani már hallottam róla, lányok ügyesen, mint a gumibabák, tornáznak, ugranak szaltót mosolyogva, szépek és csinosak. Ennél azért kicsit több.
Hazánkban rendeztek először gyerekeknek Fit Kid bajnokságot, amivel az egészséges életmódra és táplálkozásra, a rendszeres mozgás fontosságára szerették volna felhívni a gyerekek és szülők figyelmét, akik valóban tenni is akartak és akarnak gyermekük egészségéért.
Gyökerei Amerikába nyúlnak vissza. Hazánkban versenyeket 1992 óta rendeznek, s 2014 óta a Diákolimpia része.
Talajtorna, akrobatika, aerobik és ritmikus gimnasztika elemeket használ fel a tánc mozgásanyagával, miközben szükség van ruganyosságra, és az erőre. Megjelenik a show szerűség is, amiben fontos szerepet kap a koreográfia, de a szereplők ruhája is. A gyakorlatokat zenére mutatják be a gyerekek.

Főképpen lányokkal találkozunk az edzéseken, akiknek sportos megjelenést kölcsönöz, szép harmonikus mozgást, magabiztosságot, és helyes önértékelést ad. Megtanulnak csoportban, kőkeményen dolgozni, viselkedni, egymásra odafigyelni, segíteni egymást és a másik sikerének örülni.
A csongrádi szakosztály Szentesen is tart edzéseket, így lehetőséget ad az érdeklődő gyerekeknek a csatlakozásra.
Amit a bemutatón a lányoktól láthattunk, elállt a lélegzetünk. Pontosan kidolgozott mozgássorok, ritmikus gyakorlatvégzés, bravúros ugrásokkal tarkítva. A lányok szerények, mosolygósak voltak, közben nagyon erősen koncentráltak a feladatra, de nem érződött az edzések izzadsága, a gyakorlatok nehézsége.
Örülök, hogy megismerhettem ezt a mozgásformát, láthattam a színvonalas műsort! Köszönöm lányok, további sok sikert kívánok!
Ezek a kis tornásznők bebizonyították, hogy mozogni jó, és a mozgás örömforrás!
füredi zsuzsa
(Fotók: 2016. 03. 04. dt.)

 

Megjelent: http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41113 online újságunk 4. oldalán. Letölthető a “Megjelenít…” linkről.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.