Elköltözött a Központi Orvosi Ügyelet

Ma délután a Vásárhelyi út 30. alatti felújított épületrészbe voltunk sajtótájékoztatóra hivatalosak, abba a volt gyógyszertári helyiségbe, amelynek átalakításával megkezdte működését a Központi Orvosi Ügyelet.

Dr. Chomiak Waldemar háziorvos, önkormányzati képviselő, a Szociális Bizottság elnöke elmondta, hogy a mai napon a Mentőállomásról átköltöztették a bútorokat és eszközöket annak érdekében, hogy az ügyelet az új helyen zavartalanul működhessen tovább. Az ügyeleti rend nem változik – tette hozzá, hétköznap 15.00 és reggel 07.00 óra között, hétvégéken, ünnepnapokon pedig 24 órában működik a felnőttek ügyeleti ellátása. Arról tájékoztatta továbbá a megjelenteket, hogy a gyermekorvosi ügyelet a Vásárhelyi út 30-ban, a gyermekorvosi körzeti rendelőben 15.00 és 17.00 óra között látogatható hétfőtől péntekig. 17.00 óra után a Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztálya veszi át az ügyeletet. Szombaton, vasárnap, valamint ünnepnapokon reggel 9.00-től 11.00 óráig van gyermekorvosi ügyelet a Vásárhelyi út 30. szám alatt, azt követően pedig a kórházi gyermekosztály végzi a kis betegek ellátását.

Hallhattuk továbbá, hogy a helyiség átalakításával január 6-ára elkészültek a szakemberek. Itt, az új helyen is biztosítani fogják a lakosság magas színvonalú ellátását, hiszen az ügyelet működtetéséhez a Mentőállomáson szolgálatot teljesítő szakemberek többsége csatlakozik. Ahogy az elmúlt három hónapban is, ezután is részt vesznek az ügyeletben a háziorvosok. Néhány óra múlva élesbe fordult a rendelés. Annál is inkább lényeges ez, hiszen az influenza járvány miatt a napi átlagos beteglétszám a rendelőkben az átlagos 30 főről 70-80 főre változott.

Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő, frakcióvezető azon reményének adott hangot, hogy most már nyugvópontra kerül az ügyelet kérdése és a betegek megelégedésére történhet majd az új helyen a munka, hiszen annak mind a személyi, mind a tárgyi feltételei adottak.

A Központi Orvosi Ügyelet a +36-30- 7087183 – as mobilszámon és a 06- 63-400- 712-es vezetékes telefonszámon hívható!

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.