Advent a Kisérben – Minden jó, szorozva jókedvvel…

Immár hat évvel ezelőttre nyúlik vissza a hagyomány, hogy a Kiséri Állatorvosi Rendelő tulajdonosa, dr. Dobos András és családja, advent minden vasárnapján, az esti órákban találkozót rendez a Sáfrán Mihály utcai házuk előtt. A család, a barátok, az ismerősök a kora estét néhány óráig együtt töltik, közösen elbeszélgetve hangolódnak a közelgő ünnepekre. Az idén sincsen másként.

– Eleinte nyolcan-tízen határoztuk el, hogy együtt töltjük az advent vasárnap estéket, mára már egész csoport szerveződik a Facebookon, és jönnek a barátok barátai is az ország számos pontjáról – említi a házigazda.
– Nálunk egy hónappal korábban kezdődik a karácsony. Közösen díszítünk fel egy fenyőfát, amelyet évek óta szenteste napján egy rászoruló családnak ajándékozunk. Közös ötletből származik az adománygyűjtés is, ily módon tartós élelmiszerekkel lepünk meg ugyancsak rászoruló családokat az ünnepre. Kiváló alkalmak ezek az esték az idei pálinka termés megkóstolására, egy kis forralt borozásra, a hölgyek pedig mindnyájunkat megajándékoznak a sütemény különlegességeikkel. A program ezen részét a gyerekek is nagyon élvezik. A közös asztalra mindenki letesz valamit, és onnan bármit kóstolhat kedvére.
A Dobos doktor által elmondottakat megerősíthetem, hiszen amikor tehetem, részt veszek a találkozón. Idén tangóharmonika muzsika, gitármuzsika, közös éneklés is hozzáad az együttlétek hangulatához. Néhány ropogós száraz akácfa hasáb fizikai melegénél, az adventi koszorú gyertyáinak fényénél persze azok is szívesen megállnak és időznek egy kicsit, akik éppen arra járnak, kerékpároznak. Sok jó kis helyen elfér. A ház adventi dísze is önmagáért beszél, már ezért a látványért megéri megállni.
– Mindenkinek olyan szép ünnepeket kívánok, amilyeneket magunknak tervezünk, és legalább olyan nyugodt és kiszámítható újévet, amilyet magunknak is szeretnénk – zárta beszélgetésünket jókívánságaival a doktor úr.
Bizony mindezek nagyon ránk férnek, s hogy jóért jót kapjunk cserébe.
–dite-

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.