Barokkos szenvedély

Egy műsor a beteljesült vagy csalódott szerelmekről, virtuóz dalok és hangszerszólók a XVII. századból. Válogatás Monteverdi, Sances, Corbetta és Molinaro ritkán hallható remekműveiből. Ezt ígéri Tokodi Gábor és Jäger Éva, akik a Zene – Világ – Zene, következő koncertjének művészei.

Tokodi Gábor gitár és lantművész főiskolás kora óta koncertezik, magyarországi fellépések mellett szólistaként vagy kamaraegyüttesekkel rendszeresen játszik külföldön is. Játszott már többek között Versailles-ban a királyi palota kápolnájában, a londoni St. James templomban vagy az indiai Delhiben is. Jäger Éva a reneszánsz és barokk zene megszólaltatásához különösen alkalmas, könnyedén és tisztán csengő, virtuóz szopránhang birtokosa. Több éve együtt koncertezik férjével Tokodi Gábor lantművésszel. Koncertjeiken a reneszánsz és barokk zene meghitt hangulatú rétegét mutatják be, az énekhang és a korabeli pengetős hangszerek segítségével. Tudatosan törekszenek arra, hogy a régi korok muzsikáit hitelesen, a ma emberének is tartalmas módon közvetítsék. De, hogy mégse érezzük túl réginek e zenét, a Duo Venite együtteshez csatlakozik Kertész Ákos ütőhangszeres művész elektromos ritmushangszerekkel, egy kis modern, mai „ízt” csempészve a régi zene mellé.
Hogy ez mennyire lesz merész vagy pikáns, döntsék el önök, az újév első igen izgalmasnak ígérkező koncertjén. Január 12-én, csütörtökön este 7 órakor szeretettel várunk mindenkit a szentesi Hangversenyközpontba. Váltsa meg belépőjét időben!

Kocsis Györgyi

Az írás ünnepi külön online lapszámunk 3. oldalán is olvasható.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.