Köszönjük, Gyuri bácsi!

Gyuri bácsi Szentesen.Szabó Gyuri bácsi, a bükki füves ember előadására október 25-én került sor a szentesi sportcsarnokban. Gyuri bácsi a Csongrád megyei Dr. Bugyi István Kórház meghívásának tett eleget és látogatott Szentesre. (Az előadás előtt 1 órával már kb. 600-an voltak, kezdésre csaknem teljesen megtelt a csarnok.)

A népgyógyászat és Gyuri bácsi neve elválaszthatatlanul összeforrott a mai magyar köztudatban. Ő jelenleg az egyik legismertebb képviselője a mai modern népgyógyászatnak és a gyógynövényes gyógyításnak. Tudását gyermekkorában a nagyanyjától kapott ismeretek alapozták meg. E családi legendát meg is említette előadása elején. A folytatásban kitért arra, hogy több évtizede azon munkálkodik, hogy tudása legjavával segítse azokat az embereket, akik kíváncsiak és nyitottak a kiegészítő gyógymódok iránt.
Gyuri bácsi egész évben járja az országot, hogy fantasztikus ismereteit megossza a gyógynövények iránt érdeklődő, tanulni, gyógyulni vágyó emberekkel.
Hangsúlyozta azt a meggyőződését is, hogy mindannyian felelősek vagyunk az egészségünkért: senki nem tud tenni annyit az egészségéért, mint mi magunk.
Elsődleges a betegségek megelőzése, az egészség megőrzése – mondta.
Gyuri bácsi előadása során az emberi életutat követte végig. Gyógynövényes tanácsait a fogantatástól az idős korig ívelő gondolatmenetre fűzte fel. Elsőként a várandósságot elősegítő növényekről beszélt, az általa kifejlesztett, komplex Babaváró tearendszerről: a csalán és diólevél teával végzendő tisztítókúráról.

fuves-ember

Részletesen kitért az évi kétszeri, őszi és tavaszi tisztítókúra fontosságára, mely során megszabadul szervezetünk a felhalmozódott méreganyagoktól.
Rámutatott az egészséget szolgáló étrendi változtatásokra, és arra, hogy mennyire fontos megismerni a méregtelenítő szerveinket segítő és az immunrendszerünket erősítő gyógynövényeket.
Elmondta, hogy a nők legfontosabb gyógynövénye a cickafark, míg a férfiaké a kisvirágú füzike.
Majd rátért a népbetegségekre: a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, a cukorbetegségekre, a mozgásszervi problémákra, és végigvette a tipikus időskori problémákat is.
Szeretettel mutatta be lakóhelyét a Miskolctól néhány kilométerre, gyönyörű, festői környezetben fekvő Bükkszentkeresztet és az itt található Boldogasszony-kövét.
A Bükk-hegység kőzettani és ásványtani szempontból egyedülálló, Magyarországon nincs rokona. Sok millió évvel ezelőtt a Balkán környékén keletkezett és a földgyűrődések folyamán került a jelenlegi helyére.
Boldogasszony-köve azon misztikus helyek egyike Magyarországon, ahová emberek százai járnak évről évre, hogy eljussanak a természet különleges energiáját sugárzó köveket és fákat rejtő zarándokhelyre.
Az előadás végén Gyuri bácsi személyes tanácsadást is tartott, négyszemközt fordulhattak hozzá a gyógyulni vágyók.
Vastapssal köszönték meg az előadás résztvevői Gyuri bácsinak e feledhetetlen estét. 21 órakor még kitartóan álltak sorban az érdeklődők a gyógynövényeket ismertető könyveiért, gyógyteáiért, tinktúráiért.
Köszönjük szépen Gyuri bácsi!

Lantos Eszter

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.