Tanulmányi ösztöndíj

114-diák-részesült-idén-ösztöndíjban.Szentes Város Önkormányzata Szociális irodája felhívására, felsőoktatási ösztöndíjra 119-en jelentkeztek. Közülük 114-en kaphattak – a család egy főre jutó jövedelmétől függően – 15.000 és 50.000 Ft közötti támogatást a tanulmányaikhoz.

A felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjak ünnepélyes átadására október 28-án került sor a Városháza dísztermében, amikor Szirbik Imre polgármester köszöntötte a megjelenteket. Felidézte, hogy a Bursa Hungarica program utódjaként 2002-től, minden évben sor kerül a felsőoktatásban résztvevő tanulók ösztöndíj támogatására.
Olyan gesztusról van szó az önkormányzat részéről, amely nem jelent elköteleződést a diák számára, azonban azt a reményt és bizalmat szeretné a város táplálni a diplomához jutó fiatal értelmiségiek felé, hogy Szentesen mindig itthon lehetnek, a város számít a megszerzett szakértelmükre. Érezhessék, ehhez a közösséghez tartoznak.
Az ösztöndíjra fordított 15 millió forint elosztásában közreműködött a művelődési és sportbizottság – hangzott el az átadó ünnepségen.

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.