“Bárki is találta fel a focit, Istenként kellene imádnunk!”

szogletrugasHugo Sanchez gondolata is jól példázza, hogy mekkora erő lakozik a futballban. Azt mindenki láthatta is az idei Európa Bajnokság alatt, hiszen a korábban sokat kritizált Magyar Válogatott csodálatos menetelése pillanatok alatt barátokat, sőt testvéreket kovácsolt kis országunk (összevissza húzó) népéből.

Tudta ezt Édesapám, Erdélyszky Attila is, hiszen a foci volt az élete…
Ebben az évben immáron negyedik alkalommal kerülhetett megrendezésre az Erdélyszky Attila Futball Emléktorna Szentesen, a Pusztai László Sporttelep Kinizsi-pályáján, augusztus 6-án. Mint ahogyan a korábbi Emléktornákon, úgy az idei évben is – a méltó megemlékezés mellett – a szentesi futballutánpótlás-nevelés támogatása volt a rendezvény fő célja, hiszen a nevezési díjakból befolyt összeget ismét teljes egészében a legapróbb focisták fejlesztésére fordítja majd Janiga László.
Az eddigiektől eltérően azonban idén egy újabb lehetőség is megnyílt előttünk, hiszen abban a megtiszteltetésben lehetett részünk, hogy egy, a Ferencvárosi Torna Club öregfiúk csapatának tagjai által dedikált eredeti Fradi-mezt is árverésre bocsáthattunk, melynek teljes vételára is felajánlásra került a nemes cél érdekében. Ezúton is hálásan köszönjük a Csapat hozzájárulását!

amiert-a-csapatok-merkoztek

A reggel 9-kor kezdődő Emléktornán hat csapat (Karcagi Kátai Gábor Kórház, Békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház, Attila Barátai, Káosz, Loki, Szotyi FC) csapott össze az Erdélyszky Attila Kupáért. A két kispályán párhuzamosan folyó, 2×10 perces körmérkőzések alatt Szent Péter is hozzájárult valamicskét a rendezvény sikeréhez azzal, hogy biztosította a kellemes, sportolásra alkalmas időjárást ezen a délelőttön. A pontozás (győzelem=3 pont, döntetlen=1 pont, vereség=0 pont) alapján végül az Emléktorna történetében első ízben pályára lépő Szotyi FC csapata lendíthette a magasba az idén a Trófeát. Az Emléktorna legtapasztaltabb játékosaként pedig ezúttal is – az immár 73 esztendős – Csák Lászlót köszönthettük nagy tisztelettel és szeretettel. A barátságos, ám pörgős, lendületes meccseket természetesen most is – mint mindig – a fair play elve alapján vezette a két játékvezető: Török Tamás és Mészáros Ferenc, akiknek ezúton is szeretném megköszönni áldozatos munkájukat, mellyel hozzájárultak az Emléktorna sikeréhez. Külön szeretném kiemelni Török Tamás történetét, akinek játékvezetői pályafutása 2013-ban az I. Erdélyszky Attila Futball Emléktornán kezdődött, és azóta is töretlen. Gratulálunk Tomi!

a-merkozes-pillanatfelvetele

Köszönet jár a Tornán szereplő minden játékosnak a részvételért, a sportszerű magatartásért és a jó célt szolgáló hozzájárulásokért egyaránt, valamint a Szentesi Sportközpont munkatársainak az Emléktorna lebonyolításához szükséges helyszín és feltételek biztosításáért. Hálás vagyok drága Családom segítségéért és összetartásáért, és nem tudom elégszer megköszönni „fogadott testvérem”, Orgovány Zoltán önzetlen és fáradhatatlan munkáját, mellyel minden évben az Emléktorna megvalósulásáért és sikeréért küzd rendületlenül. Ezúton is mindenkinek köszönjük a nagylelkű felajánlásokat, illetve a karcagi csapat és a Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE tárgyi hozzájárulásait!
Szeretnék kitérni egy kicsit két olyan eseményre, amelyek szorosan kapcsolódnak az Erdélyszky Attila Futball Emléktorna történetéhez.
A tavalyi Erdélyszky Attila Kupát megnyerő Karcagi Kátai Gábor Kórház csapata meghívott egy szentesi csapatot (Szentesi Vasutas Sport Club) a 2016. július 8-án megrendezett Semmelweis-napi focitornájára, Karcagra, ahol csapatunk megszerezte az első helyért járó trófeát és oklevelet. A relikviákat a csapat tagjai Erdélyszky Attila emlékének ajánlották, az Emléktornát követően pedig a Bakter Sörözőben láthatóak. Az Emléktornán idén első alkalommal köszönthettük a Békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház csapatát, akik pedig Békéscsabára hívták meg focizni a szentesi csapatot.
Nagy örömmel tölt el, hogy ilyen sportbaráti kapcsolatok alakultak, alakulnak az Emléktorna kapcsán, hiszen az eredetileg elképzelt célok (méltó megemlékezés, utánpótlás-nevelés támogatása) mellett nem titkolt szándékunk az is, hogy az egykori sporttársak, barátok minden évben legalább az Erdélyszky Attila Futball Emléktornán találkozhassanak egymással, és felelevenítve a hajdani sportsikereket, történeteket egy szép napot tölthessenek együtt… Kép és szöveg:
Erdélyszky Szilvia

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.