Hurrá, itt a szünet!

Illusztráció.Vége lett a tanévnek, a gyerekek nagy örömére. Elfáradtak közülük sokan, de most elkezdhetik jól megérdemelt pihenésüket. Többen élvezhetik a nagymamák kényeztető szeretetét, a szomszéd nénik kedvességét.

Sok gyerek megy táborba, ahol tanulnak nyáron is, jobbik esetben gyereknek való életet élhetnek.
Engedjük nyáron gyereknek lenni a kicsiket. Emlékezetünkből vegyük elő a régi bevált játékokat, amiket szabadlevegőn játszottunk, közben ugráltunk, nagyokat nevettünk és gyerekek voltunk igazán. Igaz, nem volt a zsebünkben mobiltelefon – ami néha nagyon hasznos lehet – de nem akkor, amikor órán hosszan nyomkodják. Több idejük lesz a gyerekeknek, többet ülnek a számítógép előtt. Figyeljünk rájuk, kivel chatelnek, hova mennek…
Közös tevékenységgel próbáljunk meg élményeket biztosítani! Egy óra biciklizés, strandolás, ami nem csak a sörözésről szól, közösen egy filmnézés, a gyerekeknek életre szóló emlék lehet. S ezek nem is igényelnek nagy anyagi áldozatot. A közös főzéssel észrevétlenül megtanulhatnak egyszerű ételeket készíteni.
Biztosítsuk, hogy barátaikkal találkozzanak, közös programokat élvezni, esetleg egyik program az egyik családdal, másik a másikkal. Így megérzik, milyen fontosak a barátságok, s nem csak iskola időben, az órák közti szünetekben is.
Mindenki félti csemetéjét, de bizonyos kor után el kell engedni őket a boltba, egyszerűbb dolgokat intézni. Ilyenkor mindenkinek kell vigyázni rájuk, tegyük meg! Szórakozottan közlekednek gyalogosan, és kerékpárral sem tartják be mindig a szabályokat, értsük meg őket, gyerekek és vigyázzunk rájuk! Így elkerülhetjük talán a tragédiákat.
Rossz időben jusson a gyerekek eszébe, vannak könyvtárak, ahol érdekes könyvek vannak, amiket olvasva, unatkozni nem lehet!
Kívánok minden gyereknek élmény dús szünetet, sok játszást, jó pihenést!
füredi zsuzsa

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.