Nyelvtudással a siker kapujában

Erdeiné Pusztai Judit a nyelvstúdió vezetője.A Belvárosi Nyelvstúdió és Tanoda a Szabadság tér A. épület földszintjén újszerű, kreatív módon, ún. jobb agyféltekés módszerrel vállalkozik az angol, az olasz, spanyol és az orosz nyelv tanítására. Erdeiné Pusztai Judit angoltanárnő (képen) régi álma volt, hogy létrehozza a stúdiót.

Az álomból mára valóság lett. A több, különálló „tanteremből” álló helyiség nyugalmat árasztó szép zöld környezetben biztosít továbblépést mindazok számára, akik nyelvtudásukat tökéletesíteni szeretnék.
– Miben nyilvánul meg az ön és munkatársai által képviselt újszerűség, kreativitás, mire számíthatnak a jelentkezők? – kérdeztük.
– A kor kihívásaihoz igazodóan élmény és motiváció központú képzésben gondolkodunk, ami már magában hordozza a sikert. Az óráink kommunikáció elvűek. Igyekszünk felkelteni és folyamatosan életben tartani a tanulóink lelkesedését. Arra törekszünk, hogy jól érezzék magukat az órán, észre se vegyék az idő múlását. Az apróbb, nagyobb hibák megszűnése szinte észrevétlenül történjen. A kis csoportok tagjai egyszerre tudjanak haladni, és az egymással kialakuló jó kapcsolat is hozza a közös és egyéni eredményeket. Társasjátékokkal, ingyenesen kölcsönözhető könyvtárral, vendég előadók közreműködésével szeretnénk a megszerzett tudás minőségét tovább javítani.
– Kiknek ajánlják a beiratkozást?
– A kicsiktől a nyugdíjasokig, bárki jelentkezhet hozzánk. Indítunk csoportot kezdők és haladók számára. Vállalunk emelt szintű érettségire, vagy üzleti angol felkészítést is. Segítjük a nyelvvizsgák megszerzését. Alkalmazkodunk az igényekhez, így lehetőség van a kiscsoportos foglalkozások mellett magánórát kérni. Azoknak is ajánljuk, akik eddig nyelvtanulás terén komoly kudarc élményeket szereztek, hogy próbálják meg nálunk újra. Remélem, hogy elfeledtetjük a rossz élményeket!
– Hány órás kurzusokban gondolkodnak?
– 40 órástól 120 órás tanfolyamokat tervezünk. A hetente kétszer két órát úgy alakítjuk, hogy a résztvevők stressz mentesen tudjanak készülni. Figyelemmel leszünk azonban a jelentkezők igényeire, és ahhoz igazítjuk a tanítást. E hónap végén indulnak a tanfolyamaink, amelyekre még lehet jelentkezni. A 45 perces óra 700 Ft-ba kerül.
– Mit jelent a Tanoda megfogalmazás az önök értelmezésében?
– A Tanoda azt jelenti, hogy más tantárgyakban rásegítés jelleggel szeretnénk, elsősorban érettségire felkészítést vállalni. Jelenleg matematikából van erre lehetőség. Folyamatosan bővítjük szolgáltatásunkat a további tantárgyakra is.
– A nyárra táborokat szerveznek a diákoknak…
– Két 1-1 hetes tábort szervezünk júliusban. Az elsőt „Irány Madagaszkár…” címmel, 5-6 osztályosoknak. Ez kommunikáció központú angol tábor, sok-sok játékkal, kikapcsolódást nyújtó programokkal.
A másik 7-8 osztályos tanulóknak „Fedezzük fel Amerikát…” címmel. Itt a kommunikációba külhoni segítőt is bevonnánk. A táborok részvételi díja 13.500 Ft.
– Kedves Tanárnő! Köszönöm a tájékoztatást. A buszpályaudvar közelsége miatt az órák vidéki tanulók számára is könnyen elérhetőek, ami szintén nagy előny. További tudnivalókról olvasóink a 06 70/3548-770-es telefonszámon tájékozódhatnak. E-mail: belvarosinyelvstudio@gmail.com.
-dite- x.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.