Foglalkoztatási partnertalálkozó

Mindenki a legjobb munkahelyre vágyik.A Csongrád Megyei Önkormányzat a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával partnerségben a „Csongrád Megyei gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködési program (Paktum)” (TOP-5.1.1-15) pályázat nyújtotta forrás felhasználásával kívánja növelni a megyei foglalkoztatás szintjét, és elősegíteni a megye gazdaságának fejlődését.

A program keretében foglalkoztatási együttműködést (Paktumot) kívánunk létrehozni a munkaerőpiac érdekképviseleteinek és szereplőinek bevonásával. A paktum közösen kidolgozott foglalkoztatási stratégia mentén, a valós munkaerő-piaci keresleten és kínálaton alapuló képzési és foglalkoztatási programokat dolgoz ki és valósít meg.
A tervezett több éves képzési és foglalkoztatási program a rendelkezésre álló jelentős forrással alapvetően újszerű és esetenként meghatározó nagyságrendű segítséget jelenthet a térség cégei számára.
A munkaerő-piaci program célja a keresletnek megfelelő munkaerő biztosítása, az adott térségben munkát vállalni szándékozó, álláskereső hátrányos helyzetű személyek és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének támogatása.
A fenti célkitűzés megvalósítása érdekében Paktum partnertalálkozót szerveznek, mely lehetőséget biztosít a munkaerőpiac érdekképviseletei és szereplői számára, hogy a foglalkoztatási-képzési együttműködések körét, kereteit és forrásait részleteiben megismerhesse.
* * *
A partnertalálkozó időpontja: 2016. május 25. (szerda), 10:00 óra.
A partnertalálkozó helyszíne: Szentes, Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ “Vörös terme”.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.