Táncverseny

2012. február 18. Sportolói gála a Szilver formációval. Fotó archív DT.A Szilver Táncsport Egyesület június 4-én a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezi meg táncversenyét.
11 órától a művészeti iskolások, majd a Diákolimpia versenyzői mérik össze tudásukat. 14 órától a klubközi versenyekre kerül sor, és várhatóan 18 órától a program a ranglista versenyekkel zárul, ezek a felnőtt – ifjúsági latin, junior standard, valamint a professzionista standart ranglista kategóriák lesznek.

ÜLÉSEZIK A TESTÜLET

Szentes Város Képviselő-testülete soros ülését május 26-án tartja a Városháza dísztermében. A képviselők véleményezik a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum által működtetett intézmények vezetői pályázatait. Megtárgyalják az önkormányzat előző évről szóló zárszámadási rendeletét, valamint a belső ellenőrzésről készült jelentést. Az önkormányzat érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságok is mostanra terjesztik be éves beszámolójukat, amelyek megvitatásra, elfogadásra várnak. A képviselők elé kerül a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásának áttekintése, és az elkövetkező nevelési évben induló óvodai csoportok létszámának, a nevelő-oktató munkát végzők körének meghatározása. Tárgyalja a testület a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének előírásairól szóló rendelet szövegezését is.

NEMZETI BOR MARATON

Szentes városa immár másodszor delegált sportolót a Nemzeti Bor Maraton programsorozatba.

Idén a város a kerékpáros szakasz teljesítésében vesz részt, mely a Csongrád – Szentes – Mindszent útvonalat jelenti. Városunkat Lőrincz Gábor a Honvéd Rákóczi SE sportolója képviseli a versenyben.
A Nemzeti Bor Maraton május 13. és 22. között az ország 123 települését érinti. Cél, hogy a próba teljesítői futva vagy kerékpározva, érintsék az ország 22 borvidékén kijelölt helyszíneket. A 10 nap során a sportolók 2057 kilométert teljesíthetnek. A winerunner az a versenyző, aki sikeresen, a versenyfeltételeknek megfelelően teljesíti a távot.

BEZÁR AZ OVI

A Vásárhelyi úti Óvodában. Fotó archív dt.Várhatóan kimondja a képviselő-testület a májusi ülésén, hogy július elsejével a Központi Óvoda Vásárhelyi úti tagóvodája megszűnik.

Az óvodába járó gyerekek közül 6 fő a Farkas Antal utcai Tagóvodában, 4 fő az Apponyi téri Tagóvodában, 8 fő a Klauzál utcai Óvodában, míg 1-1 fő a Mátéffy és a Szent Erzsébet óvodában kap elhelyezést a következő tanévben. A szülők maguk döntöttek arról, melyik óvodába fogják a gyermeküket beíratni. Az önkormányzat oly módon takarít meg bért a döntéssel, hogy az óvodai dolgozókat ne érje hátrány.
Korábban komoly vita alakult ki arról, hogy a Központi Óvoda Vásárhelyi úti Tagóvodájának mi legyen a sorsa. A képviselők megosztott véleményen voltak. Mérlegelve a jelenlegi épület óvodai célra alkalmatlanságát és a fogyatkozó gyermeklétszámot, sajnos a bezárás mellett meghatározó érvek szólnak.

VÉRADÓKNAK

Véradás illusztrácó.A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Vezetősége minden héten kedden és szerdán délelőtt 07.30-12.00 óráig, csütörtök délután 14.00- 17.00 óráig tart véradást Szentesen a Vérellátó Állomáson.

A kihelyezett véradások a következők:
Május 27-én 13.00-18.00 óráig Mindszenten a Művelődési Központban, május 30-án 10.00-13.00 és 17.00-19.00 óráig a Legrand Zrt faházában, május 31-én 15.00-18.00 óráig Szentesen a Polgármesteri Hivatal aulájában lesz véradás, amikor számítanak minél több önkéntes segítő véradó aktív közreműködésére.

ADOMÁNYGYŰJTÉS

A Zöldág MSE táncosai.Fotó archív Dt. Páratlanul gazdag magyar népművészetünk megtartása és továbbadása érdekében népzenei DVD-t készít Nógrádi Andor: Magyar népdalok, népballadák és románcok c. kötetéhez a Zöldág Hagyományőrzők, és az Alföld más népdalosai, népzenészei. A kötet grafikáival népköltészetünk szöveges emlékeiből közel százat illusztrál. Nógrádi Andor a szentesi Horváth Mihály Gimnázium diákja, 1960-ban érettségizett.
A készítők a lakosság segítségét kérik a könyv, a kép és hangzóanyag megjelenéséhez. A nagylelkű felajánlások, adományok a Szentesi Vendégszeretet Egyesület 10402836-50526780-69861005 bankszámlaszámára fizethetők be csekken vagy átutalással. A befizetéskor mindenképpen tüntessék fel az: „Adomány népzenei DVD-hez” megjegyzést. További információk kérhetők a 06 30 317-7094-es telefonszámon.

KIÁLLÍTÁS

Az Árpád Szabadidős Sportklub rendezésében a Művelődési és Ifjúsági Házban május 27-ig láthatóak a Tavasz a Természetben c. alkotás pályázat általános iskolások által készített legszebb munkái. A Tokácsli Galériában május 28-ig a Deák Zoltán alkotóművész alkotásaiból nyílt tárlatot tekintheti meg az érdeklődő közönség.

A KÖNYVTÁRBAN

A Szentes Városi Könyvtárban május 25-én Poszler György tanár, következő előadására hívják a látogatókat, melynek témája: Különös esetek a magyar történelemben – Wesselényi Miklós hűtlenségi pere. Az előadás kezdete 18 óra.
Rokonlelkek címmel kerül sor képzőművészeti tárlatnyitóra május 28-án 15 órakor. A romániai képzőművész, Elisabeta Veress Pietrar, kapnikbányai expresszionista festőnő és a helyi kistérségi Kapocs Egyesület alkotói várják a közönséget. Az alkotásokat Almási Jánosné címzetes igazgató, a Kapocs Egyesület elnöke ajánlja a figyelmükbe.

MINDEN EGÉR…

A SzeVASZ, azaz a Szentes Városi Amatőr Színjátszók Egyesülete május 25-én a Móricz Zsigmond Művelődési Házban családi délutánt rendez, melynek keretében bemutatják Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot c. mesejátékát.
A kedves, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt szórakoztató, tanulságos történet interaktív bemutatójára 17.30 órára várják az érdeklődőket.

HŐSÖK NAPJA

Kegyelettel emlékezemSzentes Város Önkormányzata május 27-én 10 órától a Hősök napja (május utolsó vasárnapja) alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést tart.
Koszorúzásra az I. és II. világháborús emlékműnél kerül sor a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred közreműködésével. A hősökre emlékezik dr. Tóth Flórián, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal vezetője. Az ünnepi műsor közreműködői a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulói.

Összeállította: Dömsödi Teréz

 

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.