Egy nagy lépés Petőfi ügyben – Nyert a Norvég pályázat

Petőfi szálló. archív d.t.Szentes Város Önkormányzata még 2014-ben nyújtott be pályázatot a Norvég támogatási alaphoz a Petőfi Szálló épületének földszintjén kialakítandó Szecessziós ház tervével, a városi épített örökség megőrzése pályázati témakörben.

Szirbik Imre polgármester ma délelőtt kapott értesítést a pályázat pozitív elbírálásáról, ami azt jelenti, hogy az eredeti pályázat tartalma zöldutat kap a megvalósításhoz. A kb. 300 millió forintnak megfelelő eurós támogatásból szeretnék megkezdeni a teljes Petőfi utcai homlokzat megújítását. A megalapozó műszaki tervezéshez, és a pályázat által nem támogatott tevékenységekhez 15%-os önrészt kell az önkormányzatnak biztosítania. A földszinten kiállító és közösségi terek és egy Art Cafe is helyet kap majd, hangsúlyos feladat – hallhattuk – a nyílászárók cseréje is.

A polgármester elmondta, hogy az április 23-án benyújtott TOP pályázat sikerére is nagyon számítanak, amely a színház, és további kiszolgáló terek megújulását tenné lehetővé, továbbá besegítene a teljes külső-belső homlokzat felújításának költségeibe. Lehetőséget lát arra, hogy hitelkeret igénybevételével az épület díszbádogozási munkáit is megfelelő színvonalon végezhessék el. A Nemzeti Kulturális Alaptól nyert forrásból sikerült a tető faszerkezetét stabilizálni, a beázásokat megszüntetni. Persze – tette hozzá -a teljes cserép cserétől hosszabb távon nem lehet eltekinteni.

Szirbik Imre ezúton is köszöni a pályázatok előkészítésében közreműködő szakemberek munkáját. Elhangzott részéről a dátum is, 2017. július elsejére a nyertes pályázat feltételeit teljesíteni kell, a munkákat bő egy éven belül tehát el kell végezni.

Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.